Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Εθνική Ελλάδος κόντρα στο Ισραήλ, στη δεύτερη μέρα του Διεθνούς Τουρνουά στην Αγγλία, με τελικό σκορ 64-55. Η νίκη κρίθηκε στην παράταση, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να είναι 55-55, και με τις Ελληνίδες, να ανεβάζουν την απόδοσή τους στα τελευταία και κρίσιμα λεπτά, κλείνοντας τις αντιπάλους τόσο καλά, που δεν τις άφησαν να πετύχουν ούτε έναν πόντο κατά τη διάρκεια των έξτρα λεπτών!

Στο πρώτο μέρος οι Ελληνίδες μπήκαν πολύ δυνατά, πετυχαίνοντας 14 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά. Η καλή τους απόδοση συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με την ευστοχία των παικτριών να τους δίνει ένα προβάδισμα έξι πόντων. Έτσι, η λήξη του πρώτου μέρους ήρθε με το σκορ να είναι 25-19.

Όμως, με την επανέναρξη του ματς, τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την απόδοσή τους σταθερή. Το αποτέλεσμα ήταν, οι παίκτριες του Ισραήλ, όχι μόνο να καλύψουν τη διαφορά, αλλά και να περάσουν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά. Χαρακτηριστικό είναι, πως στα πρώτα πέντε λεπτά του 3ου δεκαλέπτου, οι Ελληνίδες είχαν μόλις δύο πόντους, έναντι των έντεκα των αντιπάλων (36-37).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο έσπασε καρδιές! Τόσο οι “γαλανόλευκες“, όσο και οι Ισραηλίτισσες, έδωσαν τα πάντα μέσα στο παρκέ για να πάρουν τη νίκη. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, χωρίς καμιά από τις δύο ομάδες να καταφέρει να ανοίξει τη διαφορά. Στα 2.40 πριν τη λήξη, οι “φιλοξενούμενες” βρίσκονταν μπροστά με σκορ 52-50. Μάλιστα, το συγκεκριμένο δεκάλεπτο ήταν το πλέον παραγωγικό και από τις δύο πλευρές, αφού σημειώθηκαν οι περισσότεροι πόντοι (19 για την Ελλάδα και 18 αντίστοιχα, για το Ισραήλ).

Όμως, το 55-55 ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση για την ανάδειξη του νικητή. Εκεί οι Ελληνίδες κατατρόπωσαν τις αντιπάλους, που δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε πόντο, μένοντας στους 55, έναντι των εννέα πόντων “γηπεδούχων” που τους χάρισαν και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 25-19, 36-37, 55-55 (κ.α.), 64-55.
ΕΛΛΑΔΑ (Δικαιουλάκος): Καλαμπάκου, Σταμάτη, Δημητράκου 5, Χατζηνικολάου 6, Νικολοπούλου 2, Σπυριδοπούλου 4, Παπαμιχαήλ 15 (10 ριμπ.), Λύμουρα 2, Σωτηρίου 7 (1), Παντέλη 1, Σκιαδοπούλου 3, Σπανού 19 (2).