Δεν μας αγγίζουν αυτά. Δεν τα κοιτάμε. Αν είσαι καλή ομάδα το δείχνεις στο γήπεδο όχι στα λόγια“.
Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αρκετά έμπειρος για να παρασυρθεί από ένα άρθρο της FIBA, στο οποίο αναφέρεται η Εθνική μας ως φαβορί για το χρυσό στην Σλοβενία. “Σίγουρα τιμά τη χώρα μας αυτό το γεγονός. Δείχνει πόσο μπασκετική χώρα είμαστε. Το DNA του Έλληνα είναι μπασκετικό. Όμως εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους”.

Ο διεθνής γκαρντ έχει μπροστά του το τουρνουά του Στρασβούργου. “Τα φιλικά είναι μέρος της προετοιμασίας. Ακόμη είναι πολύ νωρίς, καθώς σε σχεδόν ένα μήνα θα αρχίσουν τα επίσημα ματς.

Τα φιλικά είναι για να δούμε τις αδυναμίες μας, πού πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και τί πρέπει να κρατήσουμε. Είναι για να δοκιμάσει ο κόουτς σχήματα και να δει πού βρισκόμαστε. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, γιατί έχουμε κάνει πολύ σκληρή προπόνηση. Αλλά γι’ αυτό είναι τα φιλικά, για να βρούμε ρυθμό, να δέσουμε ως ομάδα και δούμε πού βρισκόμαστε.

Όταν είσαι κουρασμένος από την προετοιμασία σίγουρα πρέπει να δουλέψει περισσότερο το μυαλό. Καμιά φορά βέβαια κουράζεται κι αυτό, αλλά είναι μέρος της προπόνησης. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Μας περιμένει δύσκολο Ευρωμπάσκετ και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα”.

“Περιμένω να γυρίσει”

Ο Αντρέα Τρινκιέρι θέλει -όπως κάθε προπονητής- να έχει γεμάτο οπλοστάσιο και άδειο απουσιολόγιο. Τί γίνεται, όμως, με τον Γιάννη Μπουρούση;

“Δεν είμαι γιατρός. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένω να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά αυτό μπορεί να είναι σε μία εβδομάδα, ή δύο εβδομάδες και αυτό γιατί ο τραυματισμός του είναι φοβερά επίπονος.
Αυτό που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση για να μην πονά είναι να του ζητήσεις να μην αναπνέει. Κάτι που δεν είναι λογικό, οπότε πρέπει να συνηθίσει τον πόνο“.