Με κατεύθυνση το Ουλμ της Γερμανίας πετά η Εθνική Ελλάδας, ένα από τα φαβορί (η FIBA Europe την έχει στην κορυφή τής κατάταξης, σε μια σχετική με το Ευρωμπάσκετ στήλη) για την κατάκτηση του τίτλου.

“Αυτό δεν παίζει ρόλο. Είναι εκτιμήσεις και δεν πρέπει να μας παρασύρουν. Αυτό που θα είναι πραγματικά ευχάριστο, είναι να τους επιβεβαιώσουμε, γιατί έχουμε καλή ομάδα και έχουμε υψηλές βλέψεις” δήλωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και συμπλήρωσε:

“Έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά με πιο δυνατές ομάδες, σε σχέση με αυτές που αντιμετωπίσαμε στο Ηράκλειο. Έχει γίνει καλή δουλειά και δεν έχει σημασία το ότι έχουμε κάνει νίκες μέχρι τώρα στα φιλικά, αλλά το ότι βελτιωθήκαμε, είδαμε τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν και τις δουλέψαμε για να βελτιωθούμε.

Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην άμυνα, γιατί εκεί χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά. Πιστεύω ότι οι έξι αγώνες που έχουμε μπροστά μας στη Γερμανία και στο τουρνουά “Akropolis Eurobank” είναι αρκετοί, για να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ όπως πρέπει να είμαστε. Είναι φανερό ότι κάθε μέρα βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι“.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης ξεπέρασε -και αυτός- τον τραυματισμό του και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

“Αποδείχθηκε ευτυχώς ότι ήταν απλή κάκωση, η οποία δεν μπορούσε να μου στερήσει το όνειρο να βρίσκομαι στην ομάδα, τουλάχιστον ως αυτή τη στιγμή. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα του να είσαι μέλος της Εθνικής Ανδρών. Είναι το όνειρο κάθε παιδιού που παίζει μπάσκετ” δήλωσε και συμπλήρωσε:

“Κάνουμε καλή δουλειά καθημερινά, η ομάδα είναι καλή. Ούτε τα φιλικά λένε κάτι, ούτε το γεγονός ότι όλοι μας υπολογίζουν ως δυνατή ομάδα. Μετράει το ότι εμείς βλέπουμε τι γίνεται, καταλαβαίνουμε ότι πάμε καλά, ότι βελτιωνόμαστε, αλλά και ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης.

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτά τα τελευταία φιλικά, για να παλέψουμε όπως πρέπει στο Ευρωμπάσκετ”.