Στο Κουρσκ της Ρωσίας έφτασε η Εθνική Γυναικών, μετά από ένα μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, καθώς από την Μόσχα ταξίδεψε οδικώς εκεί, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του ομίλου της  για τα προκριματικά του Eurobasket Women 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά πέρυσι είχαν χάσει για έναν πόντο από την Ρωσία στον αγώνα που είχε πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα.

Σήμερα το απόγευμα η Εθνική θα  κάνει την πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η κρίσιμη αναμέτρηση.

Η Αγγελική Νικολοπούλου βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ήταν από τις κορυφαίες στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τη Βουλγαρία.

Η διεθνής πλέι μέικερ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Ρωσία τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Είναι σίγουρα ένας δύσκολος αγώνας για εμάς. Ξέρουμε ότι η Ρωσία είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και ειδικά μέσα στην έδρα της. Παρόλα αυτά πάμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μένουμε στο πλάνο που έχουμε προκειμένου να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας στείλει στην Τσεχία και στα τελικά της διοργάνωσης».

Η Νικολοπούλου δεν έκρυψε ότι η Εθνική ομάδα αξίζει να περάσει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ. «Η Εθνική έχει παρουσιάσει ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε όλους τους αγώνες του ομίλου και αξίζει πραγματικά να πάρει την πρόκριση. Ακόμα και η ήττα που είχαμε μέσα στην έδρα μας από την Ρωσία ήρθε με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Έχει μάθει αυτή η ομάδα να παλεύει στα δύσκολα και θα τα δώσουμε όλα την Τετάρτη μέσα στο παρκέ».