Σήμερα έγινε η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να μιλάει για την μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η ομάδα. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι από τις αρχές της επόμενης βδομάδας θα προσπαθήσουν να βρεθούν όλοι μαζι οι παίκτες και μπουν σε κανονικού ρυθμού προπόνησης.

Αυτήν την βδομάδα, οι παρόντες θα περάσουν εργομετρικά τεστ και στην συνέχεια οι παίκτες θα ενταχθούν τμηματικά στις προπονήσεις με το βασικό στάδιο να πραγματοποίειται στην Αθήνα.

Στην συνέχεια, η ομάδα θα συμμετάσχει στο τουρνουά «Aegean» της Κρήτης από 5-11 Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσει το τουρνουά «Acropolis»(16-18/8). Το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου θα μεταβεί στην Κίνα στις 21 Αυγούστου, όπου θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας με την συμμετοχή σε τουρνουά της πόλη Σούζου.

Αναλυτικά οι 18 «εκλεκτοί» του Θανάση Σκουρτόπουλου: Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Χρήστος Σαλούστρος και Κώστας Σλούκας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς της Εθνικής:

«Αρχίζουμε από σήμερα μια απαιτητική, αλλά και πολύ δελεαστική προσπάθεια που στην ουσία αποτελεί την συνέχεια της απόλυτα θετικής πορείας της Εθνικής ομάδας στην διαδικασία των προκριματικών.Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο ένταξης των παικτών που έχει εκπονηθεί σε συνεννόηση με όλους και με στόχο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να είμαστε όλοι μαζί και να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς»

«Έννοιες όπως η επιθυμία όλων των μελών της ομάδας για προσφορά και η μεγάλη πρόκληση που υπάρχει μπροστά μας είναι αυτονόητες, οπότε σε αυτή την αφετηρία εγώ θέλω να ευχηθώ να υπάρχει υγεία και τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα πούμε στην πορεία».