Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των Εφήβων βαδίζει προς το τέλος της αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιβιβαστεί αύριο στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λετονία, όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από 18 έως 28 Ιουλίου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανακοίνωσε τους δώδεκα “εκλεκτούς” του παίρνοντας μαζί του στη Λετονία τους: Δημήτρη Σταμάτη (Ευρυάλη), Γιώργο Παπαδιονυσίου (Δούκας), Κωνσταντίνος Κεφάλας (Δούκας), Γιώργος Διαμαντάκος (Παναθηναϊκός), Τάσος Σπυρόπουλος (ΠΑΟΚ), Θωμάς Κώττας (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Λιάπης (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης (Ηλυσιακός), Γιάννης Χατζηνικόλας (Ν. Κηφισιά), Βασίλης Τολιόπουλος (Πανιώνιος), Γιάννης Κουζέλογλου (Μαντουλίδης), Κώστας Μήτογλου (Αστέρια).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ κάνοντας τον απολογισμό της προετοιμασίας. “Ήταν μία ιδιαίτερα επίπονη προετοιμασία, με πολλά ταξίδια και οκτώ φιλικά. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έγινε και την προσπάθεια των παιδιών. Μέσα από τα παιχνίδια που δώσαμε είδαμε τα δυνατά μας σημεία και τις αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για τη έναρξη της διοργάνωσης. Υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και την ομάδα ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”. 

Όσο για τους αντιπάλους της Εθνικής στην πρώτη φάση, είπε: “Η Τσεχία είναι θεωρητικά η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Πρόκειται για την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, ενώ για να αντιληφθεί κάποιος τη δυναμικότητά της αρκεί να αναλογιστεί ότι έξι μέλη της ήταν στην ομάδα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 φέτος. Η Ρωσία είναι μία παραδοσιακή ομάδα, με ψηλά κορμιά και καλούς αθλητές που κατέχουν καλά τα βασικά του μπάσκετ. Η Βοσνία είναι η πιο βατή ομάδα του ομίλου. Ανέβηκε πέρσι στην πρώτη κατηγορία και έχει στον πάγκο της τον Νέναντ Μάρκοβιτς, που εργάζεται στον ΚΑΟΔ“.