H Eθνική Ελλάδας Γυναικών βρίσκεται στη Χαλκίδα, ενόψει της αυριανής(21/11, 17.00) αναμέτρησης της με την Ελβετία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017 της Τσεχίας.

Το πρωί της Παρασκευής(20/11) εκπρόσωποι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βρέθηκαν στο γυμνάσιο και το λύκειο Κανύθου. Οι Ελληνίδες διεθνείς Αφτοδίτη Κοσμά και Κατερίνα Σωτηρίου, συνοδευόμενες και από τη βοηθό προπονητή, Ελένη Καφαντάρη, μίλησαν στα παιδία και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από τον μεγάλο αυριανό(20/11) αγώνα, με τον Κώστα Κεραμιδά να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Ελβετία έμεινε η Αγγελική Νικολοπούλου, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει στις δηλώσεις του πως οι Ελβετές αποτελούν έναν άγνωστο αντίπαλο, περιμένοντας παράλληλα τη “θερμή” υποστήριξη του κόσμου της Χαλκίδα στην αυριανή αποστολή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

 “Η Ελβετία είναι μια άγνωστη και συνάμα νέα ομάδα. Δεν έχουμε κάποια εικόνα από την αντίπαλό μας και για αυτό το λόγο το παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο. Το ευχάριστο είναι ότι αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας εντός έδρας και αυτό θα μας βοηθήσει ψυχολογικά να εμφανιστούμε όσο γίνεται καλύτεροι στο γήπεδο. Περιμένουμε τη βοήθεια των φιλάθλων να μας στηρίζουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Η ελβετική λίγκα μπορεί να στηρίζεται σε ξένες παίκτριες, έχουν όμως και καλές αθλήτριες και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τον αγώνα. Σίγουρα, η δική μας απόδοση θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αν και η προετοιμασία μας ήταν περιορισμένη”.

Δείτε στιγμές από την επίσκεψη της Εθνικής Γυναικών στα σχολεία της πόλης, καθώς και από την προπόνηση της: