Το “σαφάρι” της ΕΟΚ στις ΗΠΑ για την εύρεση ομογενών μπασκετμπολιστών έχει αποφέρει πολλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει ακόμα και… ανεκπλήρωτες υποθέσεις. Αυτή του Ζακ Ογκουστ είναι η πιο προβεβλημένη αλλά πλέον και η πιο αισιόδοξη.

Στις πρώτες επαφές με τον παίκτη και την οικογένειά του το περασμένο καλοκαίρι, υπήρξε επιφυλακτικότητα ή, πιο σωστά αιφνιδιασμός από την πλευρά τους. Ακόμα και η Ελληνίδα μητέρα Λία Τζιμούλη δεν φανταζόταν ότι η πατρίδα θα… εμφανιζόταν για τον γιο της με αφορμή το μπάσκετ.

Οι επαφές δεν σταμάτησαν ποτέ και αυτές τις ημέρες έχουν μπει στην τελική ευθεία σημαντικά θέματα. Την ώρα που ο 23χρονος φόργουορντ του Νοτρ Νταμ είναι αφοσιωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην πολύ καλή σεζόν που διανύει, η μητέρα του βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους ανθρώπους της ΕΟΚ και τους ενημερώνει για ευχάριστες εξελίξεις σε θέματα που έπρεπε η ίδια να διευθετήσει.

Μπορεί μέχρι σήμερα πολλοί να έχουν… προτρέξει και να έχουν κάνεοι ήδη Ελληνα τον Ζακ, αλλά η περίπτωσή του δεν ήταν απλή. Από την ομοσπονδία έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τις Ελληνικές αρχές και ενημερώθηκε η κυρία Τζιμούλη για πράγματα που έπρεπε να συνεχίσει η ίδια.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση οι εκκρεμότητες λύνονται και σε εύλογο χρονικό διάστημα ο Ογκουστ θα μπορεί να δηλώνει και επίσημα… συμπατριώτης μας. Ηδη μέχρι σήμερα έχει εκδηλώσει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον, αλλά και την τιμή που θα νιώσει αν κάποτε κληθεί από την Εθνική ομάδα.