Ετοιμη για τον πρώτο αγώνα της στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2012 είναι η Εθνική Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (16/06) τη Φινλανδία στις 19:00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο Μαρούσι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Δάγλας, μίλώντας για την αυριανή αναμέτρηση, τόνισε τις δυσκολίες της, ενώ κάλεσε και τον κόσμο στο γήπεδο προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες των διεθνών:

“Κάναμε πάρα πολύ καλή προετοιμασία και όλα πήγαν καλά. Τα κορίτσια δούλεψαν σκληρά αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με νίκη. Η Φινλανδία είναι καλή και σκληρή ομάδα και έχει ενθουσιασμό και εμπειρίες. Είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά οι παίκτριές μου είναι αποφασισμένες να ξεκινήσουν με νίκη τους αγώνες στο γήπεδό μας.

Πρέπει να έχουμε ηρεμία και συγκέντρωση όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι. Η Φινλανδία παίζει επιθετική άμυνα, πιέζει πολύ και πρέπει να αντιδράσουμε με ηρεμία. Επιθετικά στηρίζεται σε τρεις παίκτριες και πρέπει να τις περιορίσουμε. Τέλος θέλω να καλέσω τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο. Τα κορίτσια χρειάζονται την στήριξή τους”.

Για την 1η αγωνιστική του ομίλου της Εθνικής μας είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Λετονία – Ιταλία 71-52, Φινλανδία – Λουξεμβούργο 114-54.

Τη 12άδα της Εθνικής αποτελούν οι: Δημητράκου, Καλέντζου, Κοσμά, Κοτσοπούλου, Λύμουρα, Παπαμιχαήλ, Σωτηρίου, Σπαθάρου, Σπανού, Σκιαδοπούλου, Σταυρίδου, Χατζηνικολάου.