Μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα στο 9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομικών, αφού η χώρα μας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση και της Γερμανίας στο μεγάλο τελικό του θεσμού και να αναδειχθεί μετά από ένα σπουδαίο ματς (71-65 τελικό σκορ) πρωταθλήτρια!

Πλέον, η Ελλάδα έφτασε τα 4 συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στον εν λόγω θεσμό και είναι προφανώς η απόλυτη υπερδύναμη της Γηραιάς Ηπείρου στο εν λόγω μπασκετικό στερέωμα.

Υπενθυμίζουμε ότι στο μεγάλο τελικό η χώρα μας βρέθηκε αφού σκόρπισε εύκολα την Λιθουανία στα ημιτελικά, ενώ από την άλλη μεριά, η Γερμανία δεν είχε καθόλου δύσκολο έργο απέναντι στις δυνάμεις της Ισλανδίας, τις οποίες και είχε κερδίσει με σχεδόν 40 πόντους διαφορά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως στον μικρό τελικό, η Λιθουανία επικράτησε με 109-59 και ανέβηκε και αυτή στο βάθρο των νικητών -στο ψηλότερο σκαλί του οποίου όμως, υπήρχε μονάχα η Ελλάδα!

 

Αναλυτικά η συγχαρητήρια επιστολή της ΕΟΚ:

Το μπάσκετ έχει βαθιές ρίζες στους Ελληνες και σε πολλές «κοινότητες». Η Αθλητική Ενωση Αστυνομικών Ελλάδας πανηγυρίζει την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετά τη νίκη επί της Γερμανίας με 71-65 στον τελικό που έγινε στο Λιμόζ.

Ηταν η τέταρτη φορά που οι Ελληνες αστυνομικοί κατέκτησαν αυτόν τον τίτλο και το Δ.Σ. της ΕΟΚ τους εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια. Είναι χαρά μια τόσο σημαντική για την εύρυθμη καθημερινότητα των πολιτών επαγγελματική ομάδα να βρίσκει τη διέξοδο από το δύσκολο έργο των μελών της στο μπάσκετ και να το συνδυάζει με διεθνείς επιτυχίες”.