Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Ηλίας Παπαθεοδώρου , στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει του Πανευρωπαϊκού στην Χαλκίδα, μίλησε για τις απουσίες αλλά και για την μεγάλη επιστροφή του Αντώνη Κόνιαρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς Παπαθεοδώρου:

«Υπάρχει η δυσκολία γιατί θα παίξουμε για πρώτη φορά στη Β’ κατηγορία. Πολλοί αντίπαλοι είναι άγνωστοι, αλλά υπάρχουν και 2-3 καλές ομάδες, όπως η Κροατία, η Ρωσία και η Βοσνία. Μας προβληματίζει αυτό, αλλά περισσότερο μας προβληματίζουν οι απουσίες που έχουμε. Σε πρώτη φάση Χαραλαμπόπουλος και Ντόρσεϊ είναι στην Ανδρών, ο Μήτογλου έχει κάνει ένα χειρουργείο και δεν είναι μαζί μας, ενώ ο Παπαγιάννης είναι στις ΗΠΑ. Υπάρχουν όμως πολλά παιδιά που έχουν δυνατότητες και με αυτά τα παιδιά θα παλέψουμε για το στόχο μας. Τα παιδιά που θέλαμε να καλέσουμε τα έχουμε ήδη καλέσει. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθούν πολλά από την πορεία της Ανδρών. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να προπονηθούμε ποιοτικά, γιατί έχουμε… ενάμιση ψηλό»και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά αυτά έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν στο υψηλό επίπεδο. Είναι μεγάλη χαρά για μας ότι δύο παιδιά μας κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Ντόρσεϊ. Θεωρώ πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που με την παρουσία τους και τη σκληρή δουλειά θα μπορέσουν μελλοντικά να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών».

Για την επιστροφή του γκαρντ του Παναθηναϊκού στην Εθνική, είπε: «Επειδή είπαμε όμως για τις απουσίες, θα πούμε για μια ευχάριστη παρουσία, αυτή του Αντώνη Κόνιαρη. Πέρσι μας έλειψε πάρα πολύ. Είναι ένα παιδί που βρίσκεται από πολύ μικρό στις εθνικές ομάδες. Θεωρώ πως θα καταφέρει να προπονηθεί σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει μια θέση. Ο υγιής Κόνιαρης είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ».