Η ώρα της… κρίσης φτάνει για την Εθνική ομάδα των Παίδων, η οποία αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι με προορισμό το Κίεβο (Ουκρανία), όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση το Βέλγιο (08/08, 22:30), τη Ρωσία (09/08, 17:30) και την Ισπανία (10/08, 15:15).

Η αποστολή της “γαλανόλευκης” αποτελείται από τους: Αντώνη Κόνιαρη (ΠΑΟΚ), Θανάση Ντουζίδη (Χαλκίδα), Νίκο Καμάρα (Μαντουλίδης), Δημήτρη Φλιώνη (Άρης), Γιάννη Μιχαλούτσο (Ελευσίνα), Αντώνη Πεφάνη (Πρωτέας Βούλας), Διονύση Σκουλίδα (Περιστέρι), Θοδωρή Ψυχίδη (ΠΑΟΚ), Δημήτρη Φραγκιαδάκη (Ηράκλειο), Βασίλη Μουράτο (Αγ. Ανάργυροι), Γιώργο Παπαγιάννη (Περιστέρι) και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (Παναθηναϊκός).

“Να αναδειχθεί το ταλέντο και η προσωπικότητα των παιδιών”

Κατά την αναχώρηση της Εθνικής μας ομάδας για την Ουκρανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάνος Μανουσέλης, δήλωσε αρχικά πως “η προετοιμασία ήταν πολύ δυνατή. Ήταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από την προσπάθεια των παιδιών και την προσπάθεια της ομοσπονδίας. Για πρώτη φορά δώσαμε τόσο μεγάλο αριθμό φιλικών παιχνιδιών”, και συνέχισε αναφερόμενος στο Βέλγιο:

“Για το Βέλγιο δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Θα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να κάνουμε τα βασικά για πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θα πρέπει δηλαδή να παίξουμε καλή άμυνα και να είμαστε ομαδικοί στην επίθεση. Στόχος είναι να ξεκινήσουμε με τον σωστό τρόπο στην διοργάνωση. Στην πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, καθώς μπορεί να προκρίνονται τρεις από τον όμιλο, όμως, μεταφέρονται οι νίκες και στον β’ γύρο”.

Όσο για τους στόχους στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; “Να αναδειχθεί το ταλέντο και η προσωπική των παιδιών μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Θέλουμε να δείξουμε ότι αυτή η φουρνιά διαθέτει παιδιά από τα οποία μπορεί να περιμένει πολλά το ελληνικό μπάσκετ”.