Η Εθνική Κορασίδων κόντεψε να υποστεί μεγάλο «σοκ» από την αντίστοιχη της Φινλανδίας, αλλά κατάφερε με το τελικό 47-44 να βρεθεί στην εξάδα του Ευρωμπάσκετ U16 Β’ Κατηγορίας της Οράντεα, παλεύοντας αύριο (14/8) με την Ιρλανδία για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης. Οι παίκτριες του Δημήτρη Μπακογεώργου, είδαν μία διαφορά 13 πόντων που είχαν στο ημίχρονο να «γκρεμίζεται», αλλά γλίτωσαν καθώς εκτός της ψυχραιμίας τους από τη γραμμή των βολών στο φινάλε, η Ουκόνεν αστόχησε έξω από τη γραμμή των 6.75 για τις Σκανδιναβές, με έξι δευτερόλεπτα να απομένουν, με τη «γαλανόλευκη» να ανακουφίζεται.

Τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά στο πρώτο εικοσάλεπτο για την Εθνική μας ομάδα, η οποία «μασώντας σίδερα» στην άμυνά της, κατάφερε να κρατήσει την Φινλανδία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αναφορικά με την παραγωγικότητά της κι έδειχνε πως μάλλον δε θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο να επανέλθει στις επιτυχίες (28-15). Η ίδια, ωστόσο, δεν είχε καταφέρει επίσης να βρει ρυθμό, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει περαιτέρω από την αντίπαλό της, η οποία ξεκίνησε αντεπίθεση διαρκείας στις αρχές της τελευταίας περιόδου, όπου μπήκε με «έλλειμμα» εννέα πόντων (41-32) και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με καλάθι της Αρίκε (43-44 στο 38′).

Είναι χαρακτηριστικό, πως στην τελευταία περίοδο η ελληνική ομάδα πέτυχε μόλις ένα σουτ εντός παιδιάς, και για να φτάσει στην επιτυχία, επανέφερε την άμυνά της στα επίπεδα του πρώτου ημιχρόνου, καταφέρνοντας να μη δεχθεί άλλο πόντο στο τελευταίο δίλεπτο, ενώ στο ίδιο διάστημα, η Χατζηλεόντη και η Πράπα διαμόρφωναν το 47-44 από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας». Η Ουκόνεν είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση με 6″ να απομένουν, αλλά αστόχησε και η Εθνική Κορασίδων μπήκε στην εξάδα.

Δεκάλεπτα: 11-9, 28-15, 41-32, 47-44

Ελλάδα (Μπακογεώργος): Χατζηβασιλείου 1, Γασπαράτου 5 (1), Αναστασοπούλου 6, Πράπα 9 (1), Κριμίλη 13 (1), Κριμίτζα, Μπουντούκα, Γιαννούσιου, Χατζηλεόντη 7, Κούκη 6

Φινλανδία (Ασικάινεν): Μπεγέντι 9, Μένπα, Ουκόνεν 3 (1), Βέκα-Άχο, Πέκονεν 5, Βίντγκρεν 2, Βίτανεν 5, Κοσόνεν 6, Λέχτι, Αρίκε 8, Τόρνμπλομ 2, Βαχάσαλο 2

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.