Καλύτερο ξεκίνημα στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να κάνει η Εθνική ομάδα Γυναικών. Τα κορίτσια του Αλέκου Δάγλα δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Φινλανδία επικρατώντας άνετα με 72-49 στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Η “γαλανόλευκη” έδειξε τις… άγριες διαθέσεις της από το πρώτο δεκάλεπτο, πατώντας εξ αρχής το γκάζι, αφήνοντας πολύ πίσω τη σκανδιναβική ομάδα.

Δείγμα του επιθετικού πλουραλισμού της “επίσημης αγαπημένης” είναι το γεγονός πως τέσσερις παίκτριες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Δημητράκου 15, Χατζηνικολάου 10, Σωτηρίου 11, Κοσμά 10), ενώ από πλευράς Φινλανδίας, η Τουούκανεν ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της με 15 πόντους.

Η Εθνική μας ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να αποκτήσει από νωρίς διψήφια διαφορά και έχοντας υψηλά ποσοστά στα σουτ δύο και τριών πόντων δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα, όσο περνούσε η ώρα, η διαφορά αυξανόταν με μαθηματική ακρίβεια, με το +22 (40-18) του πρώτου ημιχρόνου να μην αφήνει αμφιβολίες σχετικά με τον νικητή της αναμέτρησης.

Η επανάληψη είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα αφού οι Σκανδιναβές δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να μειώσουν τη διαφορά και να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-7, 40-18, 59-34, 72-49.
ΕΛΛΑΔΑ (Δάγλας): Καλέντζου 6 (2), Σπαθάρου, Δημητράκου 15, Χατζηνικολάου 10, Κωτσόπουλος 6 (2), Σταυρίδου, Παπαμιχαήλ 7, Λύμουρα, Σωτηρίου 11, Κοσμά 10 (2), Σκιαδοπούλου 1, Σπανού 6.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μιρολίμποφ): Μπεντρεντίν 1, Τουούκανεν 15 (13 ριμπ.), Κεσάνεν, Λέινο 1, Ουίλσον 6, Ίσκολα 2, Κορπιβάρα 4, Γκρος, Στεν 14, Πάουντς, Λεχτοράντα 6 (1), Χολοπάινεν.