Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών αρχίζει αύριο και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει (20:15) την Σλοβακία. “Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη προετοιμασία που ήταν σε τρεις φάσεις. Υπάρχει ενθουσιασμός, όρεξη, ζωντάνια και στόχος από αυτή την ομάδα. Δεν είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί σε λεπτομέρειες, αλλά επειδή είναι χρόνια μαζί αυτή η ομάδα, τα κορίτσια θα αντεπεξέλθουν στις λεπτομέρειες των αγώνων. Το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι μας λείπει το βασικό πλέι μέικερ, η Γωγώ Κανταρά, αλλά με ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό της” είπε ο Θάνος Σόφτσης.

Για το ματς με τη Σλοβακία ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: “Είναι ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου και για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 40 λεπτά. Από τη Σλοβακία γνωρίζουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτριών της. Αλλά επειδή είναι παιχνίδι πρεμιέρας, κρύβει δυσκολίες και εκπλήξεις και γι’ αυτό θα προσαρμοστούμε στην ειδική τακτική του παιχνιδιού”.
 
Το πρόγραμμα του ομίλου της εθνικής
15:45 Πολωνία – Ισπανία
20:15 Σλοβακία – Ελλάδα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θάνος Σόφτσης, πήρε μαζί του τις: Ανθούλα Χατζηγιακουμή (Florida Gulf Coast ), Ελεάνα Χριστινάκη (Παναθηναϊκός), Στέλλα Φουράκη (Γαλάτσι), Ασπασία Καλαμπάκου (Αστέρας Εξαρχείων), Βασιλική Καραμπάτσα (Μελίσσια), Γρηγορία Πατεράκη (TWU), Πηνελόπη Παυλοπούλου (Πρωτέας Βούλας), Ελισάβετ Πολιτοπούλου (Arkansas Tech), Αναστασία Σλούκα (Παναθηναϊκός), Άρτεμις Σπανού (Robert Morris), Άννα Νίκη Σταμολάμπρου (ΠΑΟΚ) και Βασιλική Τάρλα (Ranger College).