Με το… αριστερό ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών στην αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε την ήττα από τη Σλοβακία, με σκορ 56-38, ενώ σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν κατάφερε να έχει το πάνω χέρι.

Η αρχική πεντάδα της Ελλάδας αποτελούνταν από τις: Ανθούλα Χατζηγιακουμή, Ασπασία Καλαμπάκου, Γρηγορία Πατεράκη, Βασιλική Καραμπάτσα και  Άρτεμις Σπανού.

Οι παίκτριες του Θάνου Σόφτση μπήκαν νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της αντιπάλου, με αποτέλεσμα το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου να τις βρει να χάνουν με διαφορά εφτά πόντων (13-6). Στη συνέχεια, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τις νεαρές “γαλανόλευκες”, αφού οι αντίπαλες κατάφεραν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την “ψαλίδα” (μέχρι και 13 πόντους), αν και στα τελευταία λεπτά μπόρεσαν να αντιδράσουν. Έτσι, οι ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 27-18.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Ελληνίδες πάτησαν στο παρκέ πολύ πιο αποφασισμένες. Φόρτωσαν τις παίκτριες της Σλοβακίας με φάουλ, αλλά το αποτέλεσμα δεν τις δικαίωσε, με τις αντίπαλες να έχουν στο τέλος του δεκαλέπτου -και πάλι- μια διαφορά ασφαλείας, περίπου 10 πόντων (41-28). Το τέταρτο μέρος, ήταν και το πλέον δύσκολο για την Εθνική ομάδα της Ελλάδος. Οι Σλοβάκες, είχαν τον απόλυτο έλεγχο, βάζοντας και το τελευταίο λιθαράκι για την άνετη επικράτησή  τους.  

Όσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις των παικτριών, η Άρτεμις Σπανού ξεχώρισε για ακόμη μια φορά, σημειώνοντας 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 13-6, 27-18, 41-28, 56-38.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Κόβατσικ): Ρουσινάκοβα 2, Σλάμοβα 5, Χρουσάκοβα 16, Ορόσοβα 5, Σλεζαρίκοβα 5 (1),  Μπαλίντοβα 19 (4), Γιανοσίκοβα 4, Φιλίσκοβα.    
ΕΛΛΑΔΑ (Σόφτσης): Σταμολάμπρου 6, Πολιτοπούλου, Καλαμπάκου 3, Τάρλα 4, Χριστινάκη 2 , Σλούκα, Παυλοπούλου, Πατεράκη 4, Χατζηγιακουμή 1, Φουράκη 2, Σπανού 16.

Στο άλλο ματς του ομίλου της εθνικής η Ισπανία επικράτησε με 60-29 της Πολωνίας.

Το αυριανό πρόγραμμα του Β’ Ομίλου είναι:
15.45 Ελλάδα – Πολωνία
18.00 Ισπανία – Σλοβακία