Την Ελβετία αντιμετωπίζει η Εθνική γυναικών στη Χαλκίδα στην πρώτη αναμέτρηση για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017 και η Αφροδίτη Σπανού μιλώντας στο επίσημο σαιτ της ομοσπονδίας ζήτησε την αρωγή του κόσμου στην πρεμιέρα της νέας Εθνικής προσπάθειας.

Αναλυτικα τα όσα είπε στο www.basket.gr

Η εθνική ομάδα μετρά αντίστροφα για την έναρξη των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της πρόκρισης;

«Ο όμιλος που θα συμμετάσχουμε αποτελείται από εμάς και άλλες τρεις ομάδες, Βουλγαρία, Ελβετία και Ρωσία. Το εισιτήριο παίρνουν δύο ομάδες και αυτό μας δίνει μεγάλες πιθανότητες να διεκδικήσουμε την πρόκριση κάνοντας καλές εμφανίσεις. Στόχος μας θα είναι σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να παίρνουνε και τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Η προσπάθεια αρχίζει για την Ελλάδα με δύο αγώνες απέναντι σε Ελβετία και Βουλγαρία. Το ιδανικό για σας θα είναι οι δύο νίκες;

«Γνωρίζουμε καλά ότι για να προκριθούμε  στην επόμενη φάση χρειαζόμαστε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Οπότε με δυο νίκες σε αυτή τη φάση θα μας ανεβάσουν το ηθικό και θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια. Αναμφισβήτητα τα δυο πρώτα παιχνίδια είναι σημαντικά για την εθνική».

Η αναμέτρηση με την Ελβετία θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα στις 21 Νοεμβρίου. Τι μήνυμα έχεις να στείλεις στους φιλάθλους της περιοχής;

«Το πρώτο ματς το δίνουμε στην Ελλάδα και παίζοντας στο σπίτι μας υπάρχει το αβαντάζ ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και περιμένουμε τους φιλάθλους της Χαλκίδας – και όχι μόνο – να είναι εκεί και να αποτελέσουν τον καλύτερο 6ο παίκτη εκείνο το απόγευμα στις 21 Νοεμβρίου. Θα γίνει αυτό, το πιστεύω».

Υπηρετείς τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα από μικρή ηλικία. Τι σημαίνει για σένα η εθνική ομάδα;

«Έχω την τιμή να παίζω στην εθνική ομάδα για πολλά χρονιά και κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο έχω τα ίδια συναισθήματα. Ανυπομονησία, ενθουσιασμό, πάθος, ενέργεια είναι μερικά από αυτά. Τη λατρεύω, είναι πραγματική αγάπη. Είναι τιμή  να παίζω για τη χώρα μου».

Μετά την Τουρκία φέτος αγωνίζεσαι στο ισπανικό πρωτάθλημα και τη Χιρόνα. Πως είναι αυτή η νέα εμπειρία για σένα;

«Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής είναι δυνατές και πάντα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες και συγκεντρωμένες  για να τις αντιμετωπίσουμε. Η Χιρόνα είναι από τις πρώτες της βαθμολογίας, αλλά για να διατηρηθούμε εκεί χρειάζεται να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Επίσης η ομάδα μου αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα. Αποτελεί μεγάλη εμπειρία να παίζεις εναντίον των καλύτερων παικτριών  στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Αυτά τα παιχνίδια κάνουν καλύτερη την ομάδα, αλλά ταυτόχρονα με βελτιώνουν και εμένα προσωπικά».