Στις 22 Νοεμβρίου ορίστηκε η κλήρωση της Εθνικής Ανδρών, εν όψει του Ευρωμπάσκετ 2017 που θα διεξαχθεί σε Τουρκία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ισραήλ, με τη διαδικασία να λαμβάνει χώρα στην Κωναταντινούπολη. Η Επίσημη Αγαπημένη, είναι έτοιμη να μπει ξανά στον «χορό» των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, όπου επίσης βρίσκονται πλην των διοργανωτριών χωρών, η Ισπανία, η Λιθουανία, η Γαλλία, η Σερβία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Λετονία, η Κροατία, η Ρωσία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ισλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ουκρανία και η Γεωργία. 

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών στην Πράγα, με την κλήρωση των Ευρωμπάσκετ σε μικρότερες ηλικίες να ακολουθεί (10/12), όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ.

Αναλυτικά:

«Η FIBA ανακοίνωσε τις ημέρες που θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις του Ευρωμπάσκετ 2017, του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2017, αλλά και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Νέων.

Η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2017 θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Η αντίστοιχη του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2017 θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου στην Πράγα, ενώ στην ίδια πόλη την επόμενη μέρα (10/12) θα γίνουν οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Νέων».