Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Εθνική ομάδα Παίδων παρουσιάστηκε εξαιρετικά άστοχη (ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο), κάτι που -σε συνδυασμό με τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ- έδωσε τη νίκη στη Γερμανία με 58-47. Η “γαλανόλευκη” κρατήθηκε σε απόσταση βολής από τους αντιπάλους της για 35 λεπτά, αλλά η επιθετική της δυστοκία στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν της επέτρεψε να παραμείνει σε επαφή με το σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη.

Έτσι, το συγκρότημα του Μάνου Μανουσέλη έχασε σημαντικό έδαφος στην μάχη που δίνει για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ Παίδων καθώς, πλέον, χρειάζεται νίκη επί της Λιθουανίας στο αυριανό παιχνίδι και, ταυτόχρονα, συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Μπορεί η Εθνική μας να ξεκίνησε… μουδιασμένα, αλλά και η Γερμανία δεν τα πήγε καλύτερα. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να σκοράρουν αφού η αστοχία τους ήταν το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης (5-4 στο 4′).

Ένα μικρό ξέσπασμα των Γερμανών ήταν ικανό να τους δώσει προβάδισμα 6 πόντων (10-4), χωρίς, όμως, να κρατήσει για πολύ αφού ο Τολιόπουλος “πυροβόλησε” δις από την περιφέρεια και μάζεψε γρήγορα τη διαφορά (12-10 στο 6′). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε σωρεία άστοχων σουτ, με τους Γερμανούς να διατηρούν την επαφή τους με το σκορ χάρη στα αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν (7 στο πρώτο δεκάλεπτο).

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη συνέχεια. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει εύκολα το αμυντικό ριμπάουντ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί της ανανεώνοντας διαρκώς τις επιθέσεις τους. Έτσι, διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα (19-17, 23-21). Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 23-23 και, κυρίως, την “γαλανόλευκη” να ψάχνει για αντίδοτο τόσο στην αστοχία της όσο και στην αδυναμία εξασφάλισης του αμυντικού ριμπάουντ.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στην επανάληψη. Οι Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης ήταν “εγκλωβισμένοι” από την γερμανική άμυνα, κάτι που ανάγκασε τους Σταμάτη και Τολιόπουλο να αναλάβουν (και πάλι) δράση. Οι δύο Έλληνες περιφερειακοί κρατούσαν την Ελλάδα σταθερά μπροστά στο σκορ δίνοντάς της, μάλιστα, αέρα 5 πόντων (28-33) στο 25ο λεπτό.

Ένα τετράλεπτο “βραχυκύκλωμα”, όμως, ήταν αρκετό για να επαναφέρει τη Γερμανία σε θέση οδηγού και να της δώσει ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει της τελευταίας περιόδου (39-36).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Χαραλαμπόπουλο να μειώνει στον πόντο (39-38), αλλά από εκεί και πέρα η “γαλανόλευκη” σκόραρε με το σταγονόμετρο. Έμεινε άποντη και πάλι για τέσσερα λεπτά, κάτι που επέτρεψε στη “νασιοναλμανσάφτ” να διευρύνει, έστω και λίγο, το προβάδισμά της (42-38 στο 34′). Οι Οικονομόπουλος και Παπαγιάννης, όμως, έριξαν και πάλι τη διαφορά στον πόντο (44-43 στο 36′) κάνοντας το παιχνίδι θρίλερ εν όψει των τελευταίων λεπτών.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, όμως, η Ελλάδα δεν κατάφερε να παραμείνει σε επαφή με τον αντίπαλό της μέχρι τέλους. Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη αδυνατούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι και σε συνδυασμό με ένα μικρό ξέσπασμα των Γερμανών, γνώρισε την δεύτερη ήττα της στη β’ φάση του Ευρωμπάσκετ, με 58-47.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 23-23, 39-36, 58-47.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σμιτ 2, Ομπστ 20 (2), Έμπερτ 5, Καμπτ, Βίμπεργκ 11 (3), Γκροφ, Οκέκε, Βαν Ντερ Βέλντε, Κάσπερ 6, Άγκβα 2, Κίελ 8 (17 ριμπ.), Φέρνερ 3 (1).
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 11 (3), Τσιόγκας 2, Κοττάς 2, Οικονομόπουλος 3 (1), Τσαμπούρης 2, Ζόρζος 3 (1), Σκουλίδας, Μήτογλου 1, Σταμάτης 13 (1), Παπαγιάννης 6, Χαραλαμπόπουλος 4.