Η Εθνική Νεανίδων βρίσκεται ήδη στο Βουκουρέστι καθώς αύριο (18:00 κόντρα στη Ρουμανία) ρίχνεται στη μάχη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Α’ Κατηγορίας). Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Γιώργος Βελισσαράκος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις προσδοκίες του, την πορεία της προετοιμασίας, την βαριά κληρονομιά που άφησε η προηγούμενη φουρνιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναλύσει το όμιλο, ο οποίος μόνο βατός δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία της προετοιμασίας:Η Ομοσπονδία μας βοήθησε πολύ στέλνοντας μας στο Μέτσοβο. Αυτό μας βοήθησε πολύ, καθώς η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν προσφέρονταν για προπόνηση. Μείναμε εκεί 14 ημέρες όπου βάλαμε τις βάσεις για να χτίσουμε την ομάδα. Δυστυχώς δεν έλειψαν και τα προβλήματα, καθώς 3 παίκτριες βασικές δεν τις είχαμε μαζί λόγω τραυματισμών. Γενικά τα προβλήματα δεν μου αρέσει να τα λέω γιατί τα θεωρώ δικαιολογίες.

Η προετοιμασία μας ξεκίνησε δυνατά γιατί φέτος ήταν μικρότερος ο χρόνος προετοιμασίας και έπρεπε σε λίγο διάστημα να βάλουμε πολλά πράγματα. Ευτυχώς τα κορίτσια προσπάθησαν πάρα πολύ και παρότι είχαν σχεδόν μηδενικά ρεπό σε κάθε προπόνηση έκαναν υπερπροσπάθεια. Είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθεια τους και πόσο γρήγορα έδειξαν πρόοδο.

Πλέον ετοιμαζόμαστε για το πρώτο μας παιχνίδι στο Πανευρωπαϊκό και ελπίζουμε να διαχειριστούμε την κληρονομία που μας άφησε η προηγούμενη φουρνιά όπου έφερε την ομάδα στην 1η κατηγορία. Για εμάς ο στόχος είναι η παραμονή στη κατηγορία και για να γίνει αυτό το πρώτο πράγμα που πρέπει να βγάλουμε είναι εγωισμό και περηφάνια γιατί μας περιμένουν όλοι σαν την εύκολη λεία.

Το παρκέ είναι ο κριτής και ότι κυνηγήσεις και το θέλεις πραγματικά, θα το πάρεις. Γενικά θέλουμε μία επιθετική ψυχολογία γιατί πρέπει να αποδείξουμε ότι στις υποδομές στην Ελλάδα δεν είμαστε οι φτωχοί συγγενείς όπως πιστεύουν πολλοί”.

Για τον όμιλο της Εθνικής με Τουρκία, Ρωσία και την οικοδέσποινα Ρουμανία: “Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για παραδοσιακές δυνάμεις στις ηλικίες αυτές. Η Ρουμάνια θα είναι πιο δύσκολη γιατί είναι γηπεδούχος και θέλει μία επιτυχία μπροστά στο κοινό της. Από εκεί και πέρα Ρωσία και Τουρκία είναι δύο ομάδες που έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν. Πρόκειται για ένα δύσκολο όμιλο.

Θα κοιτάξουμε να κάνουμε οπωσδήποτε μία νίκη γιατί θα μας δώσει δύναμη για τη συνέχεια και ίσως μία νίκη μας φέρει τη σωτηρία. Όλη η προσπάθεια θα γίνει για να πάρουμε οπωσδήποτε μία νίκη στον όμιλο”.