Η Εθνική Ανδρών αναχώρησε για το Καρπενήσι προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ, έχοντας ήδη το βλέμμα στραμμένο στο μετάλλιο.

“Σίγουρα είναι εξαιρετικό το συναίσθημα να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Το αισθανόμουν και πριν, αλλά ποτέ δεν είσαι έτοιμος γι’ αυτό. Το αποκαλώ εθνική υπερηφάνεια. Είναι κάτι που έχεις μέσα σου και εγώ το αισθάνομαι αυτό” είπε ο Αντρέα Τρινκιέρι που πρόσθεσε: “Τέσσερα χρόνια χωρίς μετάλλιο είναι πολλά. Όμως το μετάλλιο είναι απλά μια λέξη. Πρέπει να κάνουμε αυτά τα λόγια πράξη, με θυσίες όλοι μας για τον κοινό σκοπό. Πάντως το μετάλλιο είναι ένας ρεαλιστικός στόχος”.

Όσο για τις απουσίες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: “Πρέπει να παίξεις μπάσκετ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και εξηγήσεις. Έτσι είναι τα πράγματα”.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε: “Είναι η πρώτη φορά που ξεκινάμε την προετοιμασία από την αρχή. Είμαι τρία χρόνια μεγαλύτερος, ωριμότερος και πιο συνειδητοποιημένος. Ήρθα εδώ έτοιμος να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις και τις προσδοκίες” και πρόσθεσε: “Το εάν θα έχω πιο ενεργό ρόλο θα φανεί αργότερα. Είμαι εδώ με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και σίγουρα τους καλύτερους της Ελλάδος και θέλω και εγώ όσο μπορώ να γίνω μέρος αυτής της ομάδας”.

Ο Νίκος Ζήσης τόνισε πως: “Ξεκινάμε μια καινούργια προσπάθεια. Πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες να κάνουμε κάτι πάρα πολύ καλό. Ξεκινάμε το στάδιο της προετοιμασίας με έναν νέο προπονητή και αρκετά νέα παιδιά. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε γεροί να δουλέψουμε σωστά. Φέτος σε αντίθεση με πέρυσι έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να δουλέψουμε σωστά, να μπουν οι σωστές βάσεις για να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα”.

Όσο για τους στόχους, ο Ζήσης είπε: “Πιστεύω το ότι μας κατατάσσουν ανάμεσα στα φαβορί έχει να κάνει και με το ρόστερ, αλλά και με το μέταλλο που έχει αυτή η ομάδα. Φέτος έχουμε και τον χρόνο και το ρόστερ για να δουλέψουμε σωστά. Βέβαια μερικές φορές δεν είναι καλό να ακούγεται ότι είσαι το μεγάλο φαβορί. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες δυνατές ομάδες. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα και πιστεύω ότι θα το κάνουμε μέσα από προπόνηση, πολλά φιλικά και όταν θα έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι“.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: “Πρώτα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην προετοιμασίας μας και θεωρώ ότι όποιος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση στον ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα κάνει το καλύτερο. Δεν θα πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια κρατάμε μικρό καλάθι και βλέποντας και κάνοντας”, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: “Είναι άδικο να μιλήσουμε γι’ αυτούς που λείπουν. Εμείς που είμαστε εδώ θα κάνουμε τα πάντα για την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Αποτελεί τιμή και περηφάνια να ανήκεις σε μια ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός”.