Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για την Εθνική ομάδα, για τους στόχους της, αλλά και για την επικοινωνία του με τους παίκτες. Το πρώτο πράγμα που τόνισε όμως, ήταν πως οι προσδοκίες δεν φοβίζουν την Ελλάδα.

“Όταν μπαίνεις στο… αρχηγείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, βλέπεις πολλές ιστορικές φωτογραφίες και αντιλαμβάνεσαι εύκολα την σημαντικότητα αυτής της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η πίεση και οι προσδοκίες δεν φοβίζουν την Ελλάδα. Αυτή η χώρα είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει την πίεση, καθώς ελληνικές ομάδες έχουν κερδίσει τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια” είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο παιχνίδι που θα δὠσει η Εθνική μας κόντρα στην Ιταλία:    

“Το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία θα έχει αρκετή συναισθηματική φόρτιση, ιδίως στο άκουσμα των εθνικών ύμνων. Αλλά μετά θα πρέπει να σκεφτούμε αποκλειστικά τον δύσκολο αντίπαλο, δεδομένου ότι η Ιταλία θα έχει τρεις ΝΒΑers όπως ο Μπαρνιάνι, ο Μπελινέλι και ο Ντατόμε“.

Για τους Ζήση και Σπανούλη είπε: “Ο Ζήσης είναι ανιδιοτελής παίκτης, ιδιαίτερα αγαπητός και τον σέβονται όλοι, λόγω της νοοτροπίας του να βάζει πάνω από όλα την ομάδα. Ο Σπανούλης είναι τρεις φορές ο ΜVP του Final Four της Ευρωλίγκα, τι άλλο μπορώ να πω για αυτόν;”.

Όσο για τους στόχους στο Ευρωμπάσκετ; “Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, αλλά όλοι παίζουν για το μεγαλύτερο έπαθλο. Μας ζήτησαν να παίξουμε για ένα μετάλλιο κι αυτός είναι ένας στόχος ικανός να παρακινήσει τους παίκτες. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να είναι ένας πρωταρχικός στόχος για εμάς” είπε και κατέληξε λέγοντας ποια είναι η πρώτη λέξη που έμαθε στα ελληνικά:

“Θα επικοινωνούμε στα αγγλικά, αλλά μαθαίνω μερικά ελληνικά. Η πρώτη λέξη που έμαθα ήταν η άμυνα“.