Το απόλυτο των νικών (σε δύο αγώνες) είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο για την Εθνική ομάδα των Παίδων, η οποία ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουκρανίας αφού κέρδισε τόσο το Βέλγιο (63-52) όσο και τη Ρωσία (68-60). Πλέον, όμως, ακολουθεί η Ισπανία με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου.

“Ξέραμε πως το σημερινό παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, γιατί η Ρωσία είναι μια πολύ μαχητική ομάδα”, σχολίασε αρχικά ο Δημήτρης Φλιώνης αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους Ρώσους και συνέχισε:

“Σε ένα παιχνίδι ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και τα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης για να έχεις ελπίδες να πας ψηλά. Εμείς ακόμη δεν έχουμε καταφέρει σε καμία περίπτωση να πιάσουμε το επίπεδο απόδοσης που θέλουμε και μπορούμε. Παίζουμε σε πολύ πιο χαμηλά στάνταρ μέχρι στιγμής από τις δυνατότητες μας. Το θετικό, όμως, είναι ότι πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και συνεχίσουμε. Πιστεύω πως σύντομα θα βρούμε ρυθμό“.

Μπορεί, πάντως, σήμερα να ήταν ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά αυτό ουδόλως τον απασχολεί: “Σήμερα έτυχε να είμαι εγώ. Χθες ήταν κάποιος άλλος και αύριο θα είναι κάποιος διαφορετικός. Η ουσία είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα και μέσα από την ομαδική προσπάθεια να έρχεται η νίκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας στοιχεία αλτρουισμού, ενώ κατέληξε μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία:

“Όταν συναντήσαμε τους Ισπανούς στην Γκουανταλαχάρα ήταν ένα φιλικό παιχνίδι όπου οι προπονητές δεν αποκάλυψαν όλα τα χαρτιά τους. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Είναι το ντέρμπι του ομίλου. Φυσικά δεν μας αρκεί το ότι έχουμε περάσει ήδη στην επόμενη φάση. Θέλουμε αύριο την νίκη γιατί εκτός των άλλων θα την χρειαστούμε στην συνέχεια. Επιπλέον θέλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι καλύτεροι του ομίλου”.