Δεν κατάφερε ούτε στο μικρό τελικό η Εθνική Κωφών Ανδρών να πάρει την νίκη που χρειαζόταν για να φορέσουν οι παίκτες της έστω το χάλκινο μετάλλιο. Η Ρωσία στάθηκε ανώτερη και με το τελικό 83-54 κατέλαβε την τρίτη θέση. Η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊβάν, βέβαια, είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη, καθώς η τέταρτη θέση στο παγκόσμιο μπάσκετ στην κατηγορία του αποτελεί μία φοβερή διάκριση άνω των προσδοκιών που υπήρχαν αρχικά.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Λιθουανία, η οποία σε ένα συναρπαστικό τελικό ξεπέρασε το «εμπόδιο» των Ηνωμένων Πολιτειών με 78-75 και έκανε με τη σειρά της, τη δική της υπέρβαση. Η τελική κατάταξη, λοιπόν, είναι η εξής: 1. Λιθουανία, 2. ΗΠΑ, 3. Ρωσία, 4. Ελλάδα, 5. Ουκρανία, 6. Αργεντινή, 7. Ισραήλ, 8. Τουρκία, 9. Αυστραλία, 10. Κινεζική Ταϊπέι, 11. Πολωνία, 12. Ιαπωνία, 13. Κορέα.

Το επόμενο Μουντομπάσκετ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πού θα διεξαχθεί και οι δύο υποψήφιες χώρες για τη διοργάνωσή του το 2019, είναι η Λιθουανία και η Πολωνία.