Η ποιότητα υπέταξε τη ζώνη

Με… την ψυχή στο στόμα κι έπειτα από δύο παρατάσεις, η Σερβία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση ενός πολύ μαχητικού Ισραήλ, κερδίζοντάς το με 90-86 και ούσα αυτή η αντίπαλος της Τουρκίας στα ημιτελικά. Κατά την κανονική διάρκεια, το ανιαρό πρώτο ημίχρονο διαδέχθηκε ένα πλούσιο σε θέαμα δεύτερο εικοσάλεπτο, κατά το οποίο οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν μέχρι και με 9 πόντους, 4 λεπτά πριν το τέλος του ματς. Όμως, το ταλέντο και η καρδιά των Σέρβων, μαζί με τα παιδαριώδη λάθη των αντιπάλων τους και, επακόλουθα, οι λύσεις που έβρισκαν στο ανοικτό γήπεδο προτού οι Ισραηλινοί οργανωθούν στην υποδειγματική “2-3 ζώνη” τους, τους έδωσαν το δικαίωμα να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση. Έτσι, το 40λεπτο κατέληξε στο ισόπαλο 64-64.

Στην πρώτη παράταση υπήρξε ένα «κρεσέντο σκοραρίσματος» και από τις δύο πλευρές, χωρίς να υπάρξει ωστόσο νικητής. Όλα κρίθηκαν στη δεύτερη παράταση, με τους Ισραηλινούς να προδίδονται ξανά από τα λάθη που τους στέρησαν την νίκη στην κανονική διάρκεια και τους Σέρβους να είναι ψύχραιμοι στις βολές, με τον Γιαραμάζ και τον Νόβακ να διαμορφώνουν το τελικό 90-86, ενώ ο Σάρον είχε ενδιάμεσα μειώσει σε 88-86

Ο πρώτος, σημειώνοντας 21 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ, ήταν, μαζί με τον Γιάνκοβιτς, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών. Ο τελευταίος πέτυχε ένα καθοριστικό double double 19 πόντων και 10 ριμπάουντ. Άξιοι συμπαραστάτες τους αναδείχθηκαν οι Ρέμπιτς, Νόβακ και Τέγιτς. Ο πρώτος σκόραρε 12 πόντους, ενώ οι άλλοι δύο 11. 

Για τους Ισραηλινούς, που κέρδισαν επίσης τη συμπάθεια του κοινού χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, ο Μένκο βρέθηκε σε «οργιώδη» κατάσταση με 28 πόντους και 8 ριμπάουντ. Τον κορυφαίο της ομάδας ακολούθησαν οι Σάρον, Γκατ και Γκινάτ με 13, 12 και 10 πόντους αντίστοιχα (ο Σάρον έδωσε και 6 ασίστ). 

Σερβία (Μιγιάτοβιτς): Ντόρντεβιτς, Ρέμπιτς 12 (1), Ποτ 5, Καπλάνοβιτς 1, Ντόμπριτς, Αρανίτοβιτς, Νόβακ 11 (3), Γιαραμάζ 21 (3), Γιάνκοβιτς 19, Άντριτς 8 (2), Σάλιτς 2, Τέγιτς 11 (3) 

Ισραήλ (Ντρούκερ): Σούμαν, Σάρον 13, Άριελ 3, Γκατ 12 (1), Κίκους, Μορ, Γκέφεν, Σέγκεφ 8, Μένκο 28 (4), Ζάλμασον 7, Γκινάτ 10, Κουλέτσοφ 5 (1)