Για πολλά από τα “καυτά” θέματα της επικαιρότητας, τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24 Radio 103.3. Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την Εθνική ομάδα, την παρουσία της στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ και την επόμενη μέρα της, το μέλλον των Γιάννη Μπουρούση και Νίκου Ζήση, ενώ σχολίασε και την πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΔΚΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ: «Πρώτος στόχος ήταν η οκτάδα και το Προολυμπιακό Τουρνουά. Δυστυχώς, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την Ισπανία, χάσαμε με ένα καλάθι και βρεθήκαμε εκτός 4άδας. Οπότε, για εμένα η Εθνική τα πήγε καλά».

Για το θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού: «Ο πρόεδρος εξέφρασε τη θέση του διοικητικού συμβουλίου, ό,τι είπε ο πρόεδρος. Οι νέοι Έλληνες προπονητές έχουν τα προσόντα να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που πρέπει».

Για το μέλλον των Γιάννη Μπουρούση και Νίκου Ζήση στην Εθνική Ελλάδας: «Ο Μπουρούσης έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και θα συνεχίσει. Ο Ζήσης είναι μεγάλος αθλητής και είναι δική του απόφαση εάν θα συνεχίσει ή όχι. Έχει πολλά να δώσει ακόμα στην Εθνική, θέλουμε να συνεχίσει».

Για την πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΔΚΕ: «Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να διατηρηθούν στις καρέκλες τους. Η διοίκηση της ΟΔΚΕ έχει ξεφύγει και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ελπίζω οι διαιτητές να συνειδητοποιήσουν που τους οδηγεί η ηγεσία τους. Πάντοτε προσπαθούσαν να εφαρμόσουν το «διαίρει και βασίλευε». Η ΟΔΚΕ είναι συνδικαλιστικό όργανο, άρα δεν έχει τη δικαιοδοσία να νομοθετεί, εδώ βλέπουμε ότι θέλει η ΟΔΚΕ να είναι το κυρίαρχο όργανο της διαιτησίας».

Για το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 κι αν θα καλυφθεί τηλεοπτικά: «Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για να έχουμε τουλάχιστον μία αναμετάδοση της Α2 κάθε εβδομάδα και νομίζω ότι θα επιτύχουμε το στόχο μας».