Η Εθνική Ελλάδας Γυναικών είχε έυκολο απόγευμα στη Χαλκίδα απέναντι στην Ελβετία για την πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017, επικρατώντας με  83-46.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικών των Ελβετών, Μιλένκο Τόμιτς, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτηση της Ελλάδας, τονίζοντας πως κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Είναι μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα. Κυριάρχησαν σε κάθε επίπεδο. Προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά δεν μπορούσαμε πραγματικά να το κάνουμε και πράξη. Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς, απέναντι στη Ρωσία. Είναι πιο ψηλή ομάδα, δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε, μόλις δύο μέρες και θα είναι σίγουρα ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θέλουμε να παλέψουμε και στα 40 λεπτά και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό”.

Η Αλέξια Ρολ συμπληρωσε: “Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εχουμε μια καινούρια ομάδα είναι ομάδα με εμπειρία παίζουν καλά μαζί, έχουν καλές παίκτριες αλλά τους επιτρέψαμε και πολλά ελεύθερα σουτ και ριμπάουντ. Προσπαθήσαμε, αλλά είναι πραγματικά καλή ομάδα. Είναι καλό να παίζουμε απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι καλή εμπειρία μας δείχνει που στεκόμαστε και τώρα μας δείχνει που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε. Μας άρεσε που ήταν γεμάτο το γήπεδο, ήταν πραγματικά όμορφα που παίξαμε εδώ”.