Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών προκρίθηκε πανηγυρικά στη Β’ Φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία μετά την επικράτησή της με 77-74 επί της Λιθουανίας. Για την ομάδα του Κώστα Μίσσα, όμως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αφού τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι ακόμα πιο περίπλοκα, με το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Κροατία (15/07, 18:00), Μαυροβούνιο (16/07, 18:00) και Τουρκία (17/07, 20:15) γνωρίζοντας πως χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη (στη χειρότερη περίπτωση) για να “σφραγίσει” το εισιτήριο για τους “8” της διοργάνωσης.

Εκ των τριών αντιπάλων της “γαλανόλευκης“, η Κροατία είναι αυτή που βρίσκεται στην πιο δυσχερή θέση αφού βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα στο νέο όμιλο που δημιουργείται, ενώ το Μαυροβούνιο βρίσκεται σε ελαφρώς καλύτερη θέση, με την Τουρκία, πάντως, να είναι σε θέση ισχύος αφού ισοβαθμεί (προς το παρόν) με την Ελλάδα στην κορυφή του ομίλου.

Όπως και να έχει, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα καλούνται να… αποδείξουν πως ό,τι έγινε στην Α’ Φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες δεν ήταν τυχαίο. Τα καλύτερα έρχονται…

Η βαθμολογία:
Ελλάδα 4
Τουρκία 4
Μαυροβούνιο 3
Λιθουανία 3
Γερμανία 2
Κροατία 2