Η Γερμανία αποδείχθηκε πολύ εύκολη λεία για την Εθνική ομάδα των Ανδρών, η οποία πήρε τη νίκη με 80-52 δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία στον Αντρέα Τρινκιέρι να μοιράσει ισόποσα το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του. Αυτό είναι, άλλωστε, ένα θετικό στοιχείο σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός λίγη ώρα μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τη “νασιοναλμανσάφτ“.

“Το καλό με τον σημερινό αγώνα ήταν ότι μοιράσαμε το χρόνο. Κανένας δεν έπαιξε περισσότερο από 20 λεπτά, εκτός από έναν που έπαιξε 45 δευτερόλεπτα πάνω από το εικοσάλεπτο (σ.σ. ο Αντώνης Φώτσης). Είναι καλό αυτό, γιατί είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας. Παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, γινόμασταν καλύτεροι στη διάρκεια του αγώνα, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Οι παίκτες μου όμως δουλεύουν σωστά, προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους, να γίνουν καλύτερη. Υπάρχει μεγάλη θέληση από όλους να βελτιωθούμε“, δήλωσε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και κατέληξε αναφερόμενος στα… κακά του αποψινού αγώνα:

Κάναμε πολλά λάθη. Θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας αγώνα με τον αγώνα. Δεν νομίζω όμως ότι με μια δήλωση στον Τύπο είναι ο σωστός τρόπος να προκαλέσω τους παίκτες μου. Έχουμε τις προπονήσεις, είμαστε 24 ώρες την ημέρα μαζί, οπότε έχω το χρόνο να τους προκαλέσω όλη την υπόλοιπη μέρα, τόνισε χαμογελώντας”.