Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Εθνική Νέων Γυναικών, η οποία ηττήθηκε με 67-65 στην παράταση (61-61 κ.α.) από την Τουρκία, στο Ευρωμπάσκετ του Ματοσίνιος, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών U20. Η έλλειψη σημαντικών παικτριών, όπως η Χριστινάκη, η Σταμάτη και η Κιλαζίδου, με την πρώτη να παίζει στο έξτρα πεντάλεπτο τραυματίας, μαζί με την χρέωση της Παυλοπούλου, την ώρα που η γειτονική μας χώρα μείωνε επικίνδυνα από διαφορά 15 πόντων που υπήρχε στο ημίχρονο (38-23), κόστισε στο σύνολο του Ελένης Καφαντάρη, με το καλάθι της Χριστινάκη για την ισοφάριση να είναι εκπρόθεσμο και τη «γαλανόλευκη» να μην αποφεύγει το μοιραίο.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για την Εθνική μας ομάδα, η οποία κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε στο τέλος του να «χτίσει» μία διαφορά σε διψήφιο νούμερο, η οποία φαινόταν στιβαρή (38-23). Οι απουσίες, όμως, και η γρήγορη χρέωση της Παυλοπούλου με φάουλ, σε συνδυασμό με την αστοχία της Φασούλα, έδωσε την ευκαιρία στις Τουρκάλες να επανέλθουν σταδιακά και να ισοφαρίσουν σε 59-59 με καλάθι της Ονάρ, 40″ πριν το φινάλε. Η Γκιουτσλού απάντησε από τη γραμμή των βολών, στο λέι απ της Φασούλα και το ματς πήγε στην παράταση, αφού η Ντάνου αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Καφαντάρη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τραυματία Χριστινάκη και ο αγώνας εξελίχθηκε σε μία «μάχη» ανάμεσα στη διεθνή μας και… την Τουρκία. Η ομαδική δουλειά, έμελλε να κερδίσει, καθώς με εύστοχο ζευγάρι βολών στα 94″ πριν το τέλος, η Γιλντιζάν διαμόρφωσε το 65-67 και η Χριστινάκη έβρισκε «τείχος» κάθε φορά που έκανε ατομική προσπάθεια προς το τέλος. Τη στιγμή που βρήκε οπτικό πεδίο ευστόχησε, αλλά ο χρόνος είχε εκπνεύσει και ο υποβιβασμός ήταν γεγονός για την ελληνική ομάδα.

Δεκάλεπτα: 18-11, 38-23, 47-38, 61-61, 65-67 (παρ.)

Ελλάδα (Καφαντάρη): Στεφάνου 4, Γεροστέργιου 6 (2), Παυλοπούλου 10, Χριστινάκη 4, Θεοδώρου 7, Ντάνου 8 (2), Νίξινα 8, Φασούλα 8, Καραμπάτσα 2, Λουκά 8

Τουρκία (Εβτσί): Κορκμάζ, Μανλατσί 3 (1), Γιαγιά 3 (1), Ουζούν 4, Γκουλτσάν 10, Ονάρ 20 (3), Αβτσί, Γιλντιζάν 14, Γκιουνέρ 9, Νταρίντς, Γκιουτσλού 4

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.