Απόλυτα δικαιωμένος, για το γεγονός ότι κατάφερε να συμπεριληφθεί στο Hall Of Fame της FIBA, νιώθει ο Παναγιώτης Φασούλας, μη διστάζοντας να εκφράσει αυτό το συναίσθημα. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, αναφέρθηκε ειδικότερα στην επιτυχία της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ 1987 από την Εθνική ομάδα, μιας και ακολουθεί μια σειρά ενεργειών, κοντά στη συμπλήρωση της επετείου 30 χρόνων από την νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης στο ΣΕΦ, ενώ σχολίασε την νέα προσπάθεια της Επίσημης Αγαπημένης, στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

«Είναι μεγάλη τιμή και θα το διαπιστώσουν οι νεότεροι που θα μπουν έπειτα από 15 χρόνια. Αυτό μου θυμίζει ξανά τους όρους του παιχνιδιού και νιώθω όπως μετά από μία σημαντική νίκη».

Για τους επόμενους Έλληνες που θα μπουν στο Hall of Fame της FIBA: «Θα είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιώργος Κολοκυθάς. Φαντάζομαι ότι δε θα αργήσουν, για να παίρνουν σιγά σιγά σειρά οι νεότεροι».

Για την επιτυχία του 1987: «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ήμουν στον πυρήνα των ανθρώπων που άλλαξε τον ελληνικό αθλητισμό. Το 1987 έδωσε ώθηση σε ανθρώπους να κάνουν πράγματα στον αθλητισμό. Και το λένε αυτό και άτομα που είναι εκτός του χώρου. Για την Ελλάδα ήταν μια μεγάλη χρονιά το 1987″.

Για το πως εισπράττουν τα παιδιά του την αναγνώριση του πατέρα τους: «Δεν υπάρχουν τόσα παιδιά που να θέλουν πλέον να βγουν φωτογραφία μαζί μου. Μάλλον περισσότερο είναι η επιθυμία των μπαμπάδων και των μαμάδων τους και όχι των συνομηλίκων των παιδιών μου. Σίγουρα τα παιδιά αισθάνονται ότι έχει γίνει κάτι μεγάλο. Έχουν δει σε βίντεο το ματς με τη Σοβιετική Ένωση, κάτι που κι εγώ μέχρι πρόσφατα δεν το είχα κάνει. Όταν βλέπεις το μπάσκετ εκείνης της εποχής που είναι συγκινησιακά φορτισμένο και το σημερινό, βλέπεις τη διαφορά. Λες ότι δεν ήταν δυνατόν να παιζόταν τέτοιο μπάσκετ τότε, με αυτές τις άμυνες. Για αυτό δεν ήθελα να το δω. Βέβαια οι χαρισματικοί σκόρερ είχαν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, κάτι που τώρα δεν είναι εύκολο. Είναι διαφορετικές εποχές. Και πριν το 1987 υπήρχαν επιτυχίες, αλλά στον πυρήνα του το άθλημα «καρφώθηκε» στις καρδιές των Ελλήνων το 1987 και για 30 χρόνια είναι σε υψηλό επίπεδο και έχουμε ελπίδες για νέες επιτυχίες».

Για το δείπνο των πρωταθλητών του 1987 που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα: «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, αλλά ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Βέβαια του χρόνου πρέπει να γίνει κάτι πολύ μεγάλο για να τιμηθεί η επέτειος μίας βραδιάς που προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στους Έλληνες και όχι μόνο. Φέτος θα είναι ευκαιρία να βρεθούμε να κάνουμε πέντε προτάσεις και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου».

Για το αν το ΣΕΦ πρέπει να μετονομαστεί σε κάτι σχετικό με το 1987: «Δε θα σταθώ στην ονοματοδοσία. Για μας η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι να βρίσκεσαι στο χώρο και να τον βλέπεις να μεγαλώνει. Αυτό θα είναι τιμή για όλους τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει στο χτίσιμο της πυραμίδας του ελληνικού μπάσκετ. Κανείς δε θα έχει αντίρρηση να μετονομαστεί το ΣΕΦ, αλλά και ο κόσμος πρέπει να κάνει προτάσεις, διότι μερικές φορές αυτές αποδεικνύονται πιο πρωτοποριακές, καθώς δεν είναι ιδρυματοποιημένος. Πρέπει να βρούμε κάτι που θα μπορέσει να μαζέψει κόσμο, να έχει επιτυχία και να φέρει τις αναμνήσεις όχι μόνο του 1987, αλλά και των επόμενων επιτυχιών».

Για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά που μετέχει και η εθνική ομάδα και τους Γιάννη Μπουρούση και Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Μπουρούσης είναι ο αρχηγός της ομάδας. Κάποιοι θεωρούνται μεγάλοι, όταν ξεπερνούν τα 30 ή τα 31. Οι ψηλοί ωριμάζουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Ο Γιάννης μπορεί να έχει τρία με τέσσερα χρόνια μπάσκετ μπορστά του και ανέτρεψε το σκεπτικό που κακώς υπάρχει στην Ελλάδα ότι ένας 33χρονος δεν μπορεί να αντέξει. Απόδειξη ο Μπουρούσης και γιατί όχι και ο Ντάνκαν που είναι 40 ετών. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικός στο προ-Ολυμπιακό και θα τον υποστούν οι αντίπαλοι για άλλα δύο χρόνια σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Για τον Αντετοκούνμπο δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Είναι ανερχόμενο αστέρι στο ΝΒΑ. Οι Αμερικανοί παρακολουθούν τους Μπακς, λόγω του Γιάννη. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο και αδικούμε τους υπόλοιπους. Βέβαια, θα λείψει πολύ ο Πρίντεζης. Ήταν βαρόμετρο για την ομάδα και θα είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί η απουσία του. Πιστεύω ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει και να δούμε την ομάδα στους Ολυμπιακούς. Να σπάσουμε αυτή την παράδοση, διότι η εθνική δεν τα καταφέρνει να φτάσει στους Ολυμπιακούς».