Υπέρβαση θα είναι ενδεχόμενη νίκη επί της Ρωσίας (20/02,17:00), όπως τόνισε η Όλγα Χατζηνικολάου, η οποία όμως εξήγησε ότι η Εθνική Γυναικών είναι ικανή για μια τέτοια ιστορική νίκη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει κερίσει ποτέ τη Ρωσία, κάτι που συμμερίζεται η Όλγα Χατζηνικολάου ενόψει του παιχνιδιού στη Χαλκίδα για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017. Όμως, η Ελληνίδα διεθνής εμφανίστηκε αισιόδοξη, επισημαίνοντας ότι οι παίκτριες της επίσημης αγαπημένης θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα.
 
«Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχουμε κερδίσει τη Ρωσία σε επίσημο παιχνίδι. Θα είναι σίγουρα υπέρβαση, αλλά η ομάδα μας έχει πολύ ταλέντο. Είναι απρόβλεπτη, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν. Είμαστε ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο, όμως, πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι απίθανο», είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και συνέχισε:
 
«Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς μέχρι τώρα. Η Ρωσία είναι μια παραδοσιακή δύναμη του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη. Έχει κάνει μια ανανέωση, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι, γιατί η Ρωσία είχε πάντα ψηλά κορμιά και πολύ ταλέντο. Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο και θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε το 100% σε όλα, σε συγκέντρωση και τακτική και να παίξουμε πολύ καλά για να μπορέσουμε να κοντράρουμε την αντίπαλο μας και να την κερδίσουμε. Ελπίζω να έχουμε τον κόσμο κοντά μας, όπως την προηγούμενη φορά που μας βοήθησε πολύ, για να πάρουμε το επιθυμητό αποτελέσματα».