Αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο «έπος» του ελληνικού αθλητισμού, με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν. Είναι λογικό, το «θαύμα» του 1987 να μνημονεύεται με τον ίδιο διθυραμβικό τρόπο, 29 χρόνια αφού οι «τίμιοι γίγαντες» του Κώστα Πολίτη, κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, έχοντας ρίξει στο «καναβάτσο» χώρες, όπως η Σοβιετική Ένωση, η Γιουγκοσλαβία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Με τους Αργύρη Καμπούρη και Παναγιώτη Καρατζά να εισέρχονται πρώτοι στον περιβάλλοντα χώρο του γνωστού εστιατορίου της Αθήνας, άρχισαν να ακολουθούν οι υπόλοιποι «θρύλοι» και να… ξεχύνονται οι αναμνήσεις μία-μία, στη συνάντηση που φρόντισε η ΕΟΚ να πραγματοποιηθεί. Πολύ γρήγορα, οι παίκτες μεταξύ τους σχημάτισαν τα λεγόμενα «πηγαδάκια» και θυμήθηκαν ιστορίες εκείνης της εποχής, του μεγαλύτερου 20ημέρου του ελληνικού μπάσκετ.

Τα χαμόγελα, οι ανέκδοτες ιστορίες και τα γέλια, όσο περνούσε η ώρα ανασύρονταν όλο και περισσότερο, με το κλίμα να είναι εξαιρετικά ευχάριστο μεταξύ απάντων. Λίγο μετά τις 21:00, άρχισαν να μεταφέρονται στον χώρο, όπου θα γευμάτιζαν, με την κούπα… στη μέση.