Με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα ολοκλήρωσε το «Ψυχικό» η Ελληνική συμμετοχή στον πρώτο γύρο στο διασυλλογικό τουρνουά 3Χ3 της FIBA που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας, αλλά αυτό που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη των παικτών που εκπροσώπησαν επάξια την πατρίδα μας ήταν η εξαιρετικά εχθρική διαιτησία που είχαν στο πρώτο παιχνίδι, όταν και ηττήθηκαν από τους Πολωνούς της Kolobrzeg με 21-12.

Συγκεκριμένα με το σκορ στο 9-8 υπέρ της ομάδας μας, την οποία αντιπροσώπευαν οι Φώτης Βασιλόπουλος, Γρηγόρας Ραλλάτος, Γιάννης Αθανασούλας και Θοδωρής Ασημακόπουλος, και σε μια εντελώς απρόσμενη φάση οι διαιτητές απέβαλλαν τον Γρηγόρη Ραλλάτο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, επέτρεψαν τον σκληρό παιχνίδι της Πολωνικής ομάδας, και συνάμα η Ελληνική ομάδα έφτασε τα 10 φάουλ παθητικό, με αποτέλεσμα κάθε επαφή να είναι 2 βολές και η μπάλα στον αντίπαλο.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Εθνική, είχε πάλι να αντιμετωπίσει εντελώς κακή διαιτησία (ο Θοδωρής Ασημακόπουλος δέχθηκε αγκωνιά στο πρόσωπο), αλλά κατάφερε να κερδίσει με 21-20 τους Σλοβένους της Kranj, μια ομάδα με υψηλό επίπεδο, που σε κάθε διοργάνωση παίρνει μετάλλιο. Η νίκη ήρθε με τρίποντο του Βασιλόπουλου στο 1:19 πριν το τέλος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές ζήτησαν συγνώμη από την ομάδα μας για την διαιτησία, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι, και τους ζητούσαν να ξανά επιστρέψουν του χρόνου, καθώς όπως έλεγε και ο εκφωνητής, μια ομάδα με ποιότητα όπως η Ελληνική έδωσε άλλο χρώμα στην διοργάνωση.

Το χειρότερο είναι ότι η Ελληνική ομάδα έμεινε εκτός για ένα γκολ, παρότι κέρδισε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Συγκεκριμένα το 21-12 από τους Πολωνούς ήταν καταστροφικό, με την Kolobrzeg να εκτελεί 13 βολές σε παιχνίδι 21 πόντων, οι περισσότερες από τεχνικές ποινές.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία:

psychiko-pool c

rallatos 3on3

asimakopoulos 3on3

vasilopoulos1-3on3

athanasoulas1 3on3

vasilopoulos-3on3