Η Εθνική 3χ3 Ανδρών και Γυναικών έχει την σημαντική πρόκληση των Μεσογειακών Αγώνων, στους οποίους αμφότερα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα φιλοδοξούν να έχουν μία εξαιρετική πορεία που μπορεί να τα φέρει ακόμη και στο βάθρο. Η Επίσημη Αγαπημένη αναχώρησε σήμερα το απόγευμα για το Οράν, ενώ έκανε και τις προγραμματισμένες δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας Άγγελος Τσαγκαράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εθνική Ομάδα 3×3 έχει μπροστά της μία ακόμη πρόκληση φέτος το καλοκαίρι. Αναχωρεί σήμερα το απόγευμα με προορισμό το Οράν και τη συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες από τις 30 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου.

Η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Κροατία (30/6, 20.40), την Αίγυπτο (1/7, 00.20) και την Τυνησία (1/7, 23.20) στην πρώτη φάση και η Εθνική Γυναικών την Σλοβενία (30/6, 21.40), την Ισπανία (1/7, 01.00) και την Τουρκία (1/7, 23.40). Στις 2 και 3/7 θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης.

Ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Τσαγκαράκης, δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας: «Τόσο η ομάδα των ανδρών, όσο και αυτή των γυναικών είναι έτοιμες. Δεν μπορούσαμε δυστυχώς να πάμε στο εξωτερικό να πάρουμε μέρος σε κάποιο τουρνουά ίσως, αλλά το… μάθημα συνεχίζεται μέσα από τις προπονήσεις, ενώ πήραμε μέρος και σ’ ένα δυνατό τουρνουά στην Ελευσίνα στο πλαίσιο του 3x3GR National Tour, κάνοντας μια καλή προετοιμασίας».

 Ο Τσαγκαράκης στάθηκε ιδιαίτερα στη δουλειά που έχει γίνει: «Τόσο τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια δούλεψαν πολύ δυνατά, προετοιμαστήκαμε πολύ δυνατά και νιώθουν έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τις καλύτερες σκέψεις πετώντας με προορισμό το Οράν. Εκεί θα έχουμε μία ακόμη προπόνηση αύριο (29/6) και μετά αρχίζουν οι αγώνες. Αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες, δεν νομίζω άλλωστε πως υπάρχουν κακές ομάδες στη διοργάνωση. Όλες οι ομοσπονδίες στέλνουν τις καλύτερες που μπορούν. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πρωταθλήματα θα βρίσκονται στο Οράν καλοί παίκτες».

Η εμπειρία που έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής τον κάνει να μιλά για ένα δυνατό τουρνουά. Ο ίδιος πάντως πιστεύει πολύ σε μια ομάδα: Στη δική του: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και νιώθω πως είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα βρούμε ομάδες που έχουμε ήδη συναντήσει, θα βρίσκονται εδώ η Τουρκία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Γαλλία, η Σερβία… Όλες είναι πολύ καλές ομάδες. Νομίζω πως η Σερβία είναι το φαβορί, οπότε θα είναι σημαντικό να πάμε καλά στον όμιλό μας για να μην πέσουμε πάνω της στα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ. Έχουμε μια καλή ευκαιρία. Θέλω να το πω, το είπα και στα παιδιά: Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με αυτοπεποίθηση. Αν συνεχίσουμε με τον τρόπο μας θα δούμε στα μάτια όλες τις ομάδες. Θα έχουμε πρόβλημα μόνο αν ξεχάσουμε όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει ως σήμερα, κάτι που ξέρω ότι τα παιδιά δεν θα κάνουν».

Η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας

Γυναικών

Ζωή Κορρέ                                  1.76            14.07.2000              ΓΣ Ηλιούπολης

Μάντυ Αναστασοπούλου        1.89            12.07.1999              Πρωτέας Βούλας

Ιωάννα Χατζηβασιλείου          1.79            11.04.2000              Πρωτέας Βούλας

Νεφέλη Στούπα                         1.83            21.02.1999              ΓΣ Αγ. Παρασκευής

Ανδρών

Γιώργος Καλλιανιώτης              2.00            17.05.2002              Π. Φάληρο

Γιώργος Αρνόκουρος                2.03            10.12.2000              Μαρούσι

Βασίλης Σταυρακούκας           1.94            23.07.2001              Παγκράτι

Φώτης Καπρής                           1.92            18.05.1999              Έσπερος Καλλιθέας

Μπάσκετ 3×3 (Άνδρες)

Γκρουπ Α: Ιταλία-Τουρκία-Αλγερία

Γκρουπ Β: Σλοβενία-Ισπανία-Πορτογαλία

Γκρουπ Γ: Γαλλία-Σερβία-Κύπρος

Γκρουπ Δ: Ελλάδα-Αίγυπτος-Τυνησία-Κροατία

Μπάσκετ 3×3 (Γυναίκες)

Γκρουπ Α: Πορτογαλία-Αλγερία-Σερβία

Γκρουπ Β: Γαλλία-Αίγυπτος-Ιταλία-Τυνησία

Γκρουπ Γ: Ισπανία-Ελλάδα-Σλοβενία-Τουρκία