Η είδηση της απόφασης του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να μη συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ 2015 με την Εθνική Σερβίας, αποτελεί ασφαλώς το κορυφαίο θέμα για τους «Πλάβι», καθώς δε θα έχουν στην «φαρέτρα» τους έναν πολύ σημαντικό παίκτη. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς, έκριναν ότι ο τραυματισμός στο πόδι του, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός, ενώ παράλληλα έχει προστεθεί προστατευτικό, είναι καλύτερο για τον ίδιο και το αγωνιστικό μέλλον του, να τον κρατήσουν μακριά από τις «εθνικές» υποχρεώσεις του.

Η εξελιξη αυτή, δε θα μπορούσε παρά να δημιουργήσει την απορία του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σάσα Τζόρτζεβιτς. «Ο Μαριάνοβιτς είναι υγιής, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει δημιουργηθεί αυτό το θέμα. Είναι πλήγμα τόσο για τον παίκτη όσο και για την Εθνική Σερβίας», δήλωσε ο νέος κόουτς του Παναθηναϊκού, με μία σημαντική ιστορία να έχει προηγηθεί γύρω από αυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος προπονητής έχει κόντρα με τον συμπατριώτη του και ατζέντη του θηριώδους σέντερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, έχοντας υπονοήσει αρκετά πιο νωρίς ότι όλη αυτή η υπόθεση, είναι λιγότερο ή περισσότερο, «δάκτυλος» του τελευταίου.