Την περαιτέρω ενίσχυση της Εθνική Ανδρών με την προσθήκη του Βασίλη Σπανούλη στο rotation, επεσήμανε ο Νίκος Ζήσης. Ο έμπειρος γκαρντ, αναφέρθηκε στην προσμονή απάντων για το μετάλλιο στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, θεωρώντας πως υπάρχει ένα καλό «μείγμα» μεταξύ παλαιότερων και νεότερων παικτών. Τέλος, τόνισε πως το «τεστ» με τους Τούρκους θα είναι πιο δύσκολο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι με τον Βασίλη και τον Γιάννη. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια με στόχο να είμαστε έτοιμοι στις 5 Σεπτεμβρίου. Η διάθεση είναι δεδομένη σε αυτή την ομάδα, φέτος έχουμε απαρτία και θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Οι παίκτες είναι διαθέσιμοι για οτιδήποτε χρειαστεί, σε χρόνο ή σε ρόλο. Θέλει ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του για να πετύχουμε κάτι καλό μετά από καιρό. Το περιμένουμε. Η ομάδα έχει εμπειρία και νέα παιδιά, ένα καλό πάντρεμα.

Είναι δεδομένη η επιθυμία για κάτι καλό, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στην προετοιμασία για να είμαστε 100% έτοιμοι όταν θα πάμε στο Ζάγκρεμπ. Το τεστ με την Τουρκία θα είναι πιο δυνατό, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλα κορμιά και ταλαντούχους παίκτες σε ένα γήπεδο που θα έχει πολύ κόσμο».