Αποστολή στην Ξάνθη, Ραφαήλ Αλαγάς

Έτοιμη για τα πρώτα της παιχνίδια σε ελληνικό έδαφος, ύστερα από το τελευταίο περσινό με την Τουρκία στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, πριν το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, είναι η Εθνική ομάδα. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (21/8) την τελευταία τους προπόνηση πριν από την πρεμιέρα του φιλικού τουρνουά της Ξάνθης.

Αντίπαλός της, στις 9:15 το βράδυ και σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ, θα είναι η Τσεχία, με το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ να θέλει να δώσει με τη δική του σειρά δυνατά φιλικά, εν όψει του ομίλου, στον οποίο έχει κληρωθεί. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο γκρουπ της Λετονίας, κόντρα στη μία εκ των διοργανωτριών χωρών, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ουκρανία και την Εσθονία. Στο ρόστερ της, θα βρει κανείς παίκτες του υψηλότερου επιπέδου και με σημαντική αξία, όπως ο Γιαν Βέσελι της Φενέρμπαχτσε, ο Τόμας Σατοράνσκι της Μπαρτσελόνα και ο Ντέιβιντ Γέλινεκ της Λαμποράλ Κούτσα.

Στη σημερινή προπόνηση, οι διεθνείς μας δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με κάποιον παίκτη, κάτι που σημαίνει πως άπαντες είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, εν όψει του φιλικού με τους Τσέχους. Το Basketblog.gr, ήταν στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης» και κατέγραψε την προπόνηση αυτή, όπως παρατίθεται σε σχετικό φωτογραφικό υλικό και βίντεο.