Το τουρνουά «Ακρόπολις» ξεκινά σε τρεις ημέρες (27/8), με την χώρα μας ασφαλώς διοργανώτρια. Εκεί, η Εθνική ομάδα θα βρει ξανά μπροστά της την Τουρκία, ύστερα από το πρώτο μεταξύ τους φιλικό στην Κωνσταντινούπολη, με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ να διεξάγεται στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης (28/8). Στην πρεμιέρα, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, ενώ θα ολοκληρώσει με αντίπαλο την Ολλανδία.

Ο έμπειρος τεχνικός, δεν έχει καταλήξει ακόμη στους 12 παίκτες που θα πάρει μαζί του στο προσεχές Ευρωμπάσκετ (5-20/9) που θα βρει την ομάδα του αρχικά στον όμιλο της Γερμανίας και στην πρωτεύουσα της Ελλάδας θα έρθει με 15. Όπως θα δείτε, οι τελικές επιλογές του δε θα είναι εύκολες, και δη όσον αφορά τους τρεις που θα αναγκαστεί να «κόψει», με το πέρας του «Ακρόπολις».

Αναλυτικά, η αποστολή της Τουρκίας:

Μπιρκάν Μπατούκ (Αναντολού Εφές), Τσεντί Οσμάν (Αναντολού Εφές), Ντογκούς Μπαλμπάι (Αναντολού Εφές), Φουρκάν Κορκμάζ (Αναντολού Εφές), Χουσεΐν Κοκσάλ (Νταρουσάφακα), Καρτάλ Οζμιζράκ (Εσκίσεχιρ), Ογκούζ Σαβάς (Νταρουσάφακα), Σεμίχ Ερντέν (Φενέρμπαχτσε), Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε), Κενάν Σιπάχι (Φενέρμπαχτσε), Σινάν Γκιουλέρ (Γαλατάσαραϊ), Μπάρις Χερσέκ (Φενέρμπαχτσε), Μπόμπι Ντίξον (Φενέρμπαχτσε), Ερσάν Ιλιασόβα (Ντιτρόιτ Πίστονς), Φουρκάν Αλντεμίρ (Φιλαδέλφια 76ερς).