Για την ήττα από το Βέλγιο στο πρώτο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας ενόψει Ευρωμπάσκετ μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη τόνισε πως επρόκειτο για ξεμούδιασμα των παικτών και όχι για παιχνίδι με αυτοσκοπό τη νίκη. Τι είπε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Σκουρτόπουλου στο Sport24 Radio 103,3:

Για την φιλική ήττα από το Βέλγιο: «Δεν είναι ένα παιχνίδι για συμπεράσματα. Παίξαμε μετά από μια έντονη 12ήμερη προετοιμασία. Ήταν ένα παιχνίδι περισσότερο για ξεμούδιασμα. Δεν ήταν αυτοσκοπός η νίκη. Με διαφορετικό ροτέισιον θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Εμείς κινηθήκαμε βάσει του πλάνου που είχαμε εξ αρχής. Μοιράσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και βγάλαμε συμπεράσματα για κάποια πράγματα πάνω στα οποία δουλεύουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση μας. Στο τέλος κάναμε μια κοιλιά, λόγω έλλειψης δυνάμεων. Επίσης δεν είχαμε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες για την Εθνική, τον Σπανούλη και τον Μπουρούση».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Έχουμε μόνο 3 γεμάτες προπονήσεις για το επόμενο τουρνουά και κάπως έτσι είναι το πρόγραμμα και στην συνέχεια. Τα παιδιά όμως είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και αυτό είναι το σημαντικό. Νομίζω ότι μετά το τουρνουά της Ξάνθης θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για την Εθνική και στο τουρνουά Ακρόπολις θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Έχουμε κάνει και το σκάουτινγκ στις αντιπάλους μας στο Ευρωμπάσκετ και πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι, σκληροί στην άμυνα και να λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Το κλίμα και η λειτουργία της ομάδας είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και ακούνε τις οδηγίες. Σε αυτό παίζει ρόλο και το ότι συνεργαστήκαμε από πέρσι».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Φέτος θα παίξει στις θέσεις 3-4. Ο Γιάννης μπορεί να παίξει ακόμη και στο 2 και να κουβαλήσει την μπάλα στην ανάπτυξη του αιφνιδιασμού. Θα δούμε πως θα τον χρησιμοποιήσουμε και ανάλογα με το πως θα πηγαίνει το παιχνίδι. Είναι ένας εξαιρετικός μπαλαντέρ. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στο σώμα. Είναι πιο ώριμος. Έχει δυναμώσει πολύ και έχει βελτιώσει το σουτ από θέση. Όχι όμως τόσο στο σουτ από κίνηση. Θα τα δούμε στη συνέχεια αυτά».