Ξεκινάει σε λίγα λεπτά η κλήρωση για το Ευρωμπάκσετ του 2017 η οποία θα λάβει τόπο στην Κωνσταντινούπολη την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας, όπως τα ανακοίνωσε η FIBA σήμερα (20/11):

1ο γκρουπ: Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Σερβία

2ο γκρουπ: Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία

3ο γκρουπ: Κροατία, Ισραήλ, Τουρκία, Φινλανδία

4ο γκρουπ: Ρωσία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γεωργία

5ο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Μαυροβούνιο

6ο γκρουπ: Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία

Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2017 (31/8-17/9) θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και η καθεμία από αυτές είχε δικαίωμα να «προσκαλέσει» μία ομοσπονδία. Έτσι η Φινλανδία κάλεσε την Ισλανδία, το Ισραήλ τη Λιθουανία, η Ρουμανία την Ουγγαρία και η Τουρκία τη Ρωσία. Η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

* Οι πρόεδροι των τεσσάρων ομοσπονδιών μίλησαν και προσκάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει από τις τέσσερις οικοδέσπονες πόλεις την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρόκειται για τους κυρίους Χέντο Τούρκογλου (Τουρκία), Άντι Ζίτινγκ (Φινλανδία), Χόρια Πάουν (Ρουμανία) και Αμιράμ Χαλεβί (Ισραήλ). Μαζί τους, ήταν οι Τουγκάι Ντεμιρέλ (πρόεδρος της FIBA Europe) και Καμίλ Νόβακ (εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe).

* Το εντυπωσιακό νέο τρόπαιο εμφανίστηκε, μπροστά στους ουκ ολίγους εκλεκτούς καλεσμένους.

* Μαζί με τους επισήμους της FIBA, την κλήρωση θα πραγματοποιήσουν τέσσερις «θρύλοι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εκπροσωπώντας της χώρες τους. Είναι οι Χάνο Μότολα (Φινλανδία), Μίκι Μπάρκοβιτς (Ισραήλ), Γκεόργκε Μουρεσάν (Ρουμανία) και Μιρσάντ Τουρκσάν (Τουρκία).

* Η κλήρωση ξεκίνησε.

* Ο Γκεόργκε Μουρέσαν βγάζει πρώτη την Ελλάδα, από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας και την φέρνει στον 1ο όμιλο με Φινλανδία, Ισλανδία και Γαλλία προς το παρόν.

* Ο Μίκι Μπάρκοβιτς μας στέλνει τη Σλοβενία λίγο αργότερα. Στο τέλος, ο πρώτος όμιλος θα ολοκληρωνόταν με την παρουσία της Πολωνίας.

Οι τέσσερις όμιλοι του Ευρωμπάσκετ 2017, είναι οι εξής:

1ος όμιλος: Ελλάδα, Φινλανδία, Ισλανδία, Γαλλία, Σλοβενία, Πολωνία

2ος όμιλος: Ισραήλ, Λιθουανία, Ιταλία, Γεωργία, Γερμανία, Ουκρανία

3ος όμιλος: Ρουμανία, Ουγγαρία, Ισπανία, Τσεχία, Κροατία, Μαυροβούνιο

4ος όμιλος: Τουρκία, Ρωσία, Σερβία, Λετονία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία

eurobasket 17 omiloi