Την Πέμπτη (22/12) θα αντιμετωπίσει τη Σερβία για την 9η θέση στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική Εφήβων έπειτα την νίκη επι της Σλοβενίας, με τον Γιώργο Βλασσόπουλο να συγχαίρει τους παίκτες του για την προσπάθεια τους.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι γενικά για την κατηγορία αυτή. Πιστεύω πως τα παιδιά προσπάθησαν όσο μπορούσαν απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Μια ομάδα που δεν έχει το βαρύ πεντάρι, αλλά έχει αθλητικά παιδιά, τα οποία έπρεπε να ακολουθούμε και να τρέξουμε, χρησιμοποιώντας και την προσωπική άμυνα και αλλαγές για να τα σταματήσουμε. Συν το γεγονός πως έχει και καλό σουτ από την περιφέρεια. Αν ήμασταν λίγο πιο λογικοί σε κάποιες επιθέσεις, αποφεύγοντας τα λάθη, θα είχαμε νικήσει πιο εύκολα. Λάθη που κάναμε και σε προηγούμενους αγώνες και τελικά ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας μας σε όλο το τουρνουά και μας στοίχισαν την παρουσία στους προημιτελικούς.

Συγχαρητήρια στην ομάδα, στα παιδιά για τη σημερινή νίκη με την… υπενθύμιση πως έχουμε έναν ακόμη αγώνα, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Σερβία, η οποία έχασε στην τριπλή ισοβαθμία κι αυτή την παρουσία στους οχτώ. Έχει ταλέντο, ψηλά κορμιά και θα μπορούσε εύκολα να ήταν στους προημιτελικούς. Πιστεύω πως το γκρουπ που τώρα έχει σχηματιστεί με εμάς, τη Σερβία, την Τουρκία και τη Σλοβενία θα μπορούσε εύκολα να είναι ένα… φάιναλ φορ σε μια άλλη διοργάνωση. Όπως κι αν έχει, εμείς κοιτάμε αυτό που έχουμε μπροστά μας, θέλοντας να κλείσουμε την παρουσία μας εδώ, αφήνοντας καλή εικόνα».