Η απόλυτη MVP της ελληνικής ομάδας στην ήττα – αποκλεισμό κόντρα στην Τσεχία, η Μαριέλλα Φασούλα, μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας του αγώνα της Εθνικής Γυναικών σχολιάζοντας τόσο τον αποψινό (19/6) αγώνα όσο και τα όσα πήγαν λάθος.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πονάει η ήττα, μισώ να χάνω όπως και όλη η ομάδα. Πιστεύω πως παλέψαμε, δώσαμε τα πάντα στο παρκέ και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες στο τέλος. Ίσως μας στοίχισε η έλλειψη εμπειρίας σε κάποιες αποφάσεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από αυτό και να επιστρέψουμε πιο δυνατές στο μέλλον.

Στο Ευρωμπάσκετ πρέπει να είσαι έτοιμη  να παίζεις κάθε μέρα, δεν νομίζω ότι μας έλειψε η ενέργεια, αλλά κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα. Αυτές οι λεπτομέρειες στοιχίζουν σε αυτό το επίπεδο μιας τέτοιας διοργάνωσης. Πρέπει να διδαχτούμε από ό,τι έγινε. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι λεπτομέρειες αποδείχτηκαν πολύ σημαντικές στο τέλος. Συμφωνώ με τον κόουτς, όλοι θεωρούσαν πως θα αποκλειστούμε στον πρώτο γύρο, αλλά μείναμε ενωμένες, ξεπεράσαμε τα προβλήματα, βγάλαμε ενέργεια και παίξαμε καλά. Προφανώς μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα και όλες θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα και να προκριθούμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα ένας εναντίον ενός και στο box out, αν ήμασταν σε αυτούς τους τομείς καλύτερες θα μπορούσαμε να είχαμε εξασφαλίσει τη νίκη. Όταν είσαι αουτσάιντερ πρέπει να βγάζεις περισσότερη ενέργεια και δίψα από τους αντιπάλους σου και πιστεύω πως το κάναμε αυτό.

Τώρα πρέπει να μάθουμε από αυτή την εμπειρία και να επιστρέψουμε καλύτερες στο επόμενο Ευρωμπάσκετ».