Η εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά της Εθνικής Εφήβων απέναντι στην Κροατία, ήταν το «κλειδί» για την τελική επικράτηση κατά τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο διεθνής σέντερ, θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να στοχεύσει πολύ ψηλά στο τουρνουά του Βόλου, ενώ μίλησε και για το μαρκάρισμά του πάνω στον Ζούμπατς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης:

«Προετοιμαστήκαμε πολλές ημέρες για το παιχνίδι Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η άμυνα ήταν το «κλειδί» για να φθάσουμε στη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μας δίνει κίνητρο, βάλαμε κάποια σουτ κι αυτό είναι το κίνητρό μας, αλλά κοιτάμε τη συνέχεια. Θέλουμε την πρώτη θέση για να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια».

«Προσπάθησα να παίξω άμυνα απέναντι στον Ζούμπατς. Ο κόουτς μου ανέθεσε τον παίκτη, τον έκοψα, τελείωσε. Τον είχα παρακολουθήσει κάποιες φορές, είδα τις κινήσεις του και ήξερα τι να κάνω».

«Σίγουρα, μπορούμε να φθάσουμε ψηλά. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, εδώ θα κοιτάξουμε να πάρουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των Μιχάλη Λούντζη, Δημήτρη Φλιώνη.

Μιχάλης Λούντζης: «Κάθε αρχή και δύσκολη… Στην αρχή μπήκαμε λίγο αγχωμένοι, όχι όμως φοβισμένοι. Οσο πέρναγε η ώρα τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο απλά για εμάς και έτσι καταφέραμε και πήραμε μια διαφορά. Μέσα από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση όλα έγινα πιο εύκολα, μπήκαν και τα σουτ. Στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο επιθετικά ίσως επειδή η διαφορά ήταν στους 30 -25 πόντους… Ξέραμε πως η Κροατία είναι πολύ καλή ομάδα παρά τις απώλειες, γιατί λείπουν τέσσερις πολύ καλοί παίκτες της… Αλλά παρόλα αυτά παραμένει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι την αποτρέψαμε από το να τρέξει στο γήπεδο και να παίξει όπως θέλει εκείνη ήταν το κλειδί για να την κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ και δικαιωθήκαμε… Όσον αφορά στο παιχνίδι με την Λιθουανία, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, όπως και όλες οι αναμετρήσεις. Έχει πολύ καλούς παίκτες, εμείς θα μπούμε δυνατά και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Δημήτρης Φλιώνης: «Σίγουρα μια νίκη στην πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Κροατία παραδοσιακά… Το ότι κρατήσαμε αυτή την ομάδα στους σαρανταέναν πόντους είναι το πιο σημαντικό. Και είναι κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ δυνατά στην άμυνα πρώτα από όλα με συγκέντρωση, να χρησιμοποιούμε σωστά τα χέρια μας, τα κορμιά μας τα φάουλ μας. Θεωρώ πως το κλειδί της νίκης ήταν η καλή μας άμυνα. Ηταν πρεμιέρα σήμερα. Κάποια σουτ δεν μπήκαν, ήμασταν λίγο μαγκωμένοι στην αρχή, αλλά πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα τα πάμε καλύτερα. Είναι δεδομένο πως στην συνέχεια του τουρνουά για να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και στην επίθεση. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και συνεχίζουμε. Η Λιθουανία είναι μια πολύ καλή ομάδα επίσης. Παρόμοιας σχολής μπάσκετ. Θα δούμε το βίντεο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Με οδηγό το παιχνίδι με την Κροατία και την δουλειά που κάναμε στην άμυνα θα παλέψουμε για τη νίκη και αύριο».