Ο Φώτης Κατσικάρης στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα και τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από τους Κροάτες δήλωσε ότι το ελληνικό μπάσκετ θα έιναι εκεί στο μέλλον και ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες θα πετύχουν κάτι καλό. Επίσης ανέφερε για το μέλλον του ότι δεν υπάρχουν ούτε παραιτήσεις ούτε συμβόλαια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στην αρχή είπε: «Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη. Είχαμε το χειρότερο ξεκίνημα που μπορούσαμε να κάνουμε. Δεχθήκαμε τρίποντα, αστοχήσαμε. Είχαν πιο έμπειρη ομάδα και μας τιμώρησαν. Τους κυνηγήσαμε στο σκορ. Μας έδιναν τα τρίποντα, αλλά αυτή είναι μια αδυναμία μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Η άμυνά μας ήταν απαράδεκτη στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε μια φάση στο πρώτο μέρος χάναμε με 24 πόντους. Κάναμε προσπάθεια. Είχαμε προβλήματα».

Για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική: «Ημουν χωρίς συμβόλαιο φέτος, είχα συμφωνήσει για 2 χρόνια, τώρα ήμουν δίχως συμβόλαιο. Αρα δεν υπάρχουν ούτε παραιτήσεις, ούτε απολύσεις…».
 
Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ: «Ήταν σκληρό για εμάς και την ομάδα. Αυτή τη στιγμή, σε μια τέτοια ήττα, το ελληνικό μπάσκετ ξεκινάει ένα νέο ταξίδι με περισσότερη αισιοδοξία. Το ελληνικό μπάσκετ θα είναι εκεί. Χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά από αυτή την ήττα πιθανότατα θα δούμε κάτι καλό από αυτή την ομάδα στο μέλλον».