Είναι ένας από τους «στυλοβάτες» της Εθνικής ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Δε θα μπορούσε να μη θέλει η τελευταία παράστασή του, να γίνει σε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Ο λόγος γίνεται για τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος διαβεβαίωσε πως και το προσεχές καλοκαίρι, θα βρίσκεται στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη, για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, το οποίο οδηγεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Με δηλώσεις του που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι, ο Έλληνας σέντερ είπε πως θα φορέσει το εθνόσημο ακόμη μια φορά. Αυτή, θα είναι στην προσπάθεια για μια διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παίρνοντας ασφαλώς νωρίτερα το «εισιτήριο» από την Ιταλία. Παράλληλα, μίλησε για την χρονιά του στη Λαμποράλ Κούτσα, την απόφασή του να πάει στην Χώρα των Βάσκων αντί της Κίνας και τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, ενώ δε δίστασε να αφήσει το δικό του… υπονοοούμενο, για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Αγωνίζομαι στην Εθνική ομάδα από το 2005. Είμαι πάντα εκεί και προσπαθώ για το καλύτερο της Εθνικής. Θεωρώ μεγάλη τιμή το γεγονός ότι φοράω τα γαλανόλευκα! Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση το 2009… Βέβαια έχω ζήσει όλα τα ιστορικά ματς, όλες εκείνες τις μεγάλες ανατροπές όμως η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε ένα μετάλλιο! Θεωρώ, λοιπόν, ότι μπορώ να δώσω άλλον έναν χρόνο στην Εθνική! Είναι μεγάλη χαρά να παίζεις για τη χώρα σου, έστω και για 1 λεπτό. Μεγάλη χαρά και ξεχωριστό συναίσθημα που πρέπει να ζήσουν τα νέα παιδιά. Να καταλάβουν ότι η Εθνική δεν είναι συμβόλαια… Ρίσκαρα για αυτή την ομάδα, παίζοντας ακόμα και με σπασμένο χέρι το 2010».

Για την επιλογή να αρνηθεί τα λεφτά της Κίνας: «Σίγουρα αισθάνομαι μία ανακούφιση, γιατί δεν κοίταξα το οικονομικό συμφέρον, αλλά να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο της Ευρώπης. Ευχαριστώ την ομάδα που με εμπιστεύτηκε και τον προπονητή μου».
 
Για την Λαμποράλ: «Υπάρχει το ταλέντο και η διάθεση για δουλειά. Αλλά το σημαντικότερο είναι ο προπονητής μου κατάφερε να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα σε ισπανικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα».
 
Για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό: «Χαίρομαι που θα βρεθώ στην Αθήνα για να αντιμετωπίσω μία ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, αλλά δεν κοιτάμε προς το παρόν το πρώτο ματς».
 
Για το αν είναι φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Να πω ότι δεν είμαστε φαβορί; Τι θέλετε; Σίγουρα αυτός που έχει το πλεονέκτημα έδρας είναι το φαβορί. Δεν ξέρω αν είμαστε το φαβορί, αλλά το σίγουρο είναι πως θα πουλήσουμε το τομάρι μας πολύ ακριβά. Πλέον είναι διαφορετικά τα πράγματα στα προημιτελικά. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να πάρουμε νίκες σε σημαντικές έδρες».
 
Για την ιδιαιτερότητα των παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ: «Δεν νομίζω πως θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση του κόσμου απ’ τη στιγμή που θα κρίνεται η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Δεν νομίζω πως οι φίλαθλοι θα είναι φιλικοί, όπως δεν ήταν ποτέ».
 
Για τον Ολυμπιακό και την πορεία στο εξωτερικό: «Θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι στο εξωτερικό. Από τον Ολυμπιακό έφυγα και με έβγαλαν άχρηστο».
 
Για την κόντρα με τον Ραντούλιτσα: «Τον έχω αντιμετωπίσει δύο φορές με την Εθνική. Είναι ένας καλός και δυνατός παίκτης. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σωστά, όπως θα μας πει ο προπονητής».
 
Για το αν μπορεί η Λαμποράλ να πάει στο Final-4: «Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε σε άλλες έδρες. Δείξαμε χαρακτήρα στα ματς με τις ισπανικές ομάδες. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι»