Η Εθνική μας ομάδα, ξεκίνησε με τον πιο όμορφο τρόπο το ταξίδι της προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, κερδίζοντας με 78-53 το Ιράν και κάνοντας το πρώτο «βήμα» για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη είχαν εύκολο έργο και εντυπωσιακή εμφάνιση, μεταξύ αυτών, πραγματοποίησαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, οι οποίοι ήδη έχουν μία δική τους ξεχωριστή θέση, στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο, λοιπόν, είναι οι πρώτοι που βρίσκονται μαζί σε επίσημη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών, ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια. Στο μακρινό 1986, ο Φάνης και ο Χρήστος Χριστοδούλου, είχαν αγωνιστεί με τη «γαλανόλευκη» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Υπό τις οδηγίες του Κώστα Πολίτη, η Επίσημη Αγαπημένη είχε αρχίσει να μας… προϊδεάζει για το θρίαμβο του 1987, κερδίζοντας τη 10η θέση, στην πρώτη της παρουσία σε Μουντομπάσκετ.

Μένει να διαπιστωθεί βέβαια, αν υπάρχει κάποιο… κάρμα γύρω από αυτή την ιστορία μεταξύ αδελφών και το συναπάντημα των «Αντέτο» στην Εθνική, συνδυαστεί με μία ακόμη επιτυχία…