Η Εθνική Παίδων κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα της πρεμιέρας από την Φινλανδία και να πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην αντίστοιχη της Εσθονίας, καταβάλλοντάς τη με 60-43 για τη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ U16 του Ράντομ της Πολωνίας. Χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, που «έπνιξε» την αντίπαλη ομάδα, οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη έκαναν «σεφτέ» στη διοργάνωση και διατήρησαν τις ελπίδες να αποκτήσουν μία εκ των πρώτων δύο θέσεων του ομίλου, που οδηγεί πιθανότατα σε ευνοϊκή «διασταύρωση» στην φάση των «16», παίζοντας την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σερβία.

Πρώτος σκόρερ μας ήταν ο Σανδραμάνης με 13 πόντους, ενώ συγκλονιστικός με double double 10 πόντων και 13 ριμπάουντ ήταν ο Χατζηδάκης. Μοναδικός «διψήφιος» για τους Εσθονούς, που «πληγώθηκαν» και από το τραγικό ποσοστό του 1/16 τρίποντα, ήταν ο Κάρπιν με 10 πόντους.

Οι Παίδες, είχαν το καλύτερο διάστημά τους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μετά από μία ισορροπημένη πρώτη περίοδο, που τελείωσε με 10-13 υπέρ τους, η αξιοζήλευτη προσήλωσή τους στην άμυνα, ήταν εκείνη που τους χάρισε ταυτόχρονα την καλύτερη επίδοσή τους επιθετικά, με τους Σανδραμάνη και Χατζηδάκη κύριους εκφραστές, αλλά και αρκετούς ακόμη παίκτες να συνδράμουν στο να επιτευχθεί το επιμέρους σκορ 8-20, με το οποίο ουσιαστικά «καθάρισε» τον αγώνα η «γαλανόλευκη» (18-33).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον κόουτς Μανουσέλη να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών, με τους Χατζηδάκη και Τσουργιάννη μόνο να ξεπερνούν τα 25 λεπτά συμμετοχής, καθώς αποτελούσαν «ακρογωνιαίους λίθους» στο να διατηρηθούν τα κεκτημένα της Εθνικής μας ομάδας. Κανείς εκ των Εσθονών, δεν κατάφερε να γίνει πραγματική «πηγή» κινδύνων και η Ελλάδα έφτασε άνετα στο πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στο τουρνουά.

Δεκάλεπτα: 10-13, 18-33, 29-47, 43-60

Εσθονία (Ρέινμποκ): Γιούργκενσταιν 2, Κρίσα 3 (1), Λεπ 2, Γιούρκαταμ 2, Σούροργκ 2, Ντρελ 6, Έλμαε 3, Κορσούνοφ, Κούι 1, Κικάταλο 6, Έντσικ 6, Κάρπιν 10

Ελλάδα (Μανουσέλης): Αλτίνης 3 (1), Ερμείδης, Μπαλής 7, Αρσενόπουλος 9 (1), Σανδραμάνης 13 (1), Χατζηδάκης 10, Ζευγαράς 2, Μπαζίνας, Γκαργκάλης 6, Χατζηβέρογλου, Πρόισκος 2, Τσουργιάννης 8 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.