Το γεγονός ότι το χρυσό μετάλλιο είναι εκείνο που μετρά στο τέλος, επεσήμανε ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς. Ο διεθνής σουτέρ, αφιέρωσε και αυτός το τρόπαιο στους Έλληνες και ιδίως στον Αντώνη Κόνιαρη, ενώ μίλησε και για την αγωνιστική «μεταμόρφωση» των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου στο δεύτερο μέρος.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Πήραμε το χρυσό, αυτό μετράει. Ήμασταν προσηλωμένοι στο στόχο μας, ισορροπήσαμε τα πράγματα και δείξαμε χαρακτήρα. Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε χωρίς θέληση και δεν είχαμε καρδιά. Στην επανάληψη πιέσαμε πιο πολύ. Ρίσκαραν οι Τούρκοι στο πρώτο μέρος. Έπαιζαν με παγίδες τον Βασίλη και τον Παπαγιάννη. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν τα σουτ. Αποδείξαμε ότι δεν θα χάσουμε ποτέ από την άμυνα και βγήκαμε πρώτοι στην Ευρώπη. Το αφιερώνω στους Έλληνες και θέλω να έχουν υπομονή. Επίσης, το αφιερώνω στον Αντώνη Κόνιαρη, τον μεγάλο απόντα από το πρωτάθλημα. Τον αγαπάμε. Ακόμα, θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Δεν ξέρω τι θα κάνω την επόμενη ημέρα. Πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα και να γεμίσουμε μπαταρίες».

Ο Θανάσης Ντουζίδης, από τη δική του πλευρά, είπε: «Δεν γινόταν να μην παίξουμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το… μυστικό είναι ότι είμαστε μια ομάδα. Το χαρήκαμε κι έτσι νικήσαμε».

Ο Νίκος Δίπλαρος, επίσης, ανέφερε: «Μπήκαμε τρομαγμένοι και αγχωμένοι. Δεν έχουμε παίξει ξανά τελικό, σε αντίθεση με τους Τούρκους. Μας εμψύχωσε ο κόουτς και στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ποιοι είμαστε και πήραμε τη νίκη. Πέραν της άμυνάς μας χρειαζόταν να βοηθήσει κάποιος τον Χαραλαμπόπουλο στο σκοράρισμα. Πήραν σουτ ο Μιλεντίγεβιτς και ο Σκουλίδας, βρήκαμε και μέσα στο καλάθι λύσεις με τον Παπαγιάννη. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος παρά την κούραση. Ήμασταν πολύ κουρασμένοι στα τελευταία τρία παιχνίδια, αλλά δεν το δείξαμε καθόλου. Η Τουρκία είναι πολύ καλή και διαβασμένη ομάδα. Από εδώ και περά, συνεχίζουμε. Θα πάμε διακοπές, θα ξεκουραστούμε και μετά θα συνεχίσουμε με τις ομάδες. Συνεχίζω στην ΑΕΚ. Έχω υπογράψει, εκεί θα παίξω».