Βρίσκονται στα «ουράνια» και δε θα μπορούσαν παρά να αφιερώσουν το τρόπαιο σε ένα δεινοπαθούντα λαό. Οι διεθνείς της Εθνικής Εφήβων, προέβησαν σε αυτή την πράξη, μην έχοντας τη δυνατότητα να περιγράψουν και τα συναισθήματά τους.

Ο Βασίλης Μουράτος, συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο κόουτς μίλησε με απόλυτη ηρεμία στα αποδυτήρια, σαν να είμαστε 15 πόντους μπροστά. Μας εξήγησε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και με την ενέργειά μας το γυρίσαμε. Βρήκαμε τα μεγάλα σουτ από τον Ιάκωβο και τον Δίπλαρο. Το κύπελλο είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς τεσσάρων χρόνων. Κάθε φορά χάναμε στον ημιτελικό, φέτος διορθώσαμε τα λάθη μας. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες που περνάνε δύσκολα και τους δώσαμε χαρά».

Ο Διονύσης Σκουλίδας, εκστασιασμένος τόσο από την νίκη, όσο και την άμυνα στον Κορκμάζ, δήλωσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθουμε. Προσπαθούμε τέσσερα χρόνια, για να κάνουμε κάτι καλό για αυτή τη χώρα παρά την κρίση. Ελπίζω να προσφέραμε τη χαρά και το χαμόγελο που είναι απαραίτητο τέτοιες ημέρες. Να έχει ο Θεός καλά τον Βασίλη, γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για εμένα η κατάκτηση του Κυπέλλου, γιατί δικαιωθήκαμε για τους κόπους μας».

«Χθες είπα φέρτε μου τον Κορκμάζ. Ήθελα να είναι μόνο αυτή δουλειά μου, να τον κυνηγάω παντού».